İsrail'den Türkiye'ye skandal cevap

Dışişleri Bakanlığı'nın Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ne saldırı hakkında yaptığı açıklamaya İsrail'den skandal yanıt geldi.

İsrail'den Türkiye'ye skandal cevap
İsrail'den Türkiye'ye skandal cevap
GİRİŞ 18.07.2024 14:41 GÜNCELLEME 18.07.2024 14:41
Bu Habere 110 Yorum Yapılmış

Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi önünde bir grup İsrailli askerin görüntülendiği fotoğraf hakkında İsrail'den Türkiye'ye skandal yanıt bir yanıt geldi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'ni hedef alan saldırıları hakkında yazılı açıklama yapmıştı.

Açıklamada, "Filistin basınında yer alan ve Gazze'deki Türk-Filistin Dostluk Hastanesi önünde bir grup İsrailli askerin görüntülendiği fotoğraf, İsrail'in uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuku ihlalinin yeni bir delilidir. İsrail güçleri tarafından hastaneye verilen zarar ve buranın askeri üs olarak kullanılması, İsrail'in Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan sistematik politikalarının bir parçasıdır"  denilmişti.

ASKERİ KOMPLEKS DEDİ KANIT GÖSTERMEDİ

İsrail işgal ordusu ise bugün yaptığı açıklamada hastanenin Filistinli gruplar tarafından bir askeri komplekse dönüştürüldüğünü ileri sürdü ancak hiçbir kanıt göstermedi.

İsrail ordusu Hamas'ın hastaneyi komuta-kontrol amacıyla ve rehine tutmak için kullandığını belirterek, "Hamas hastaneye patlayıcı yerleştirdi ve güçlerimize ateş açtı" yalanını ortaya attı.

Times Of Israel'de yer alan haberde ordunun açıklamasına yer verilerek hastanenin Hamas tarafından askeri bir komplekse dönüştürüldüğü ve tıbbi faaliyetlerin tamamen durdurulduğu iddia edildi.

İsrail, Türkiye-Filistin Hastanesi'ni üsse çevirdiİsrail, Türkiye-Filistin Hastanesi'ni üsse çevirdi

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 110
  • Trtt 1 ay önce Şikayet Et
    Gelince bizaat ilgilicem özel olarak tabi sağ kalısanız
    Cevapla
  • TFX KAAN 1 ay önce Şikayet Et
    Çoluk çocuk asker adıyla anılmak için kamuflaj giymiş. Yürüyen tabutlar. Çatışmaya bile uyuşturucu veya cesaret ilaçları ile giden cehennem odunları.
    Cevapla
  • Celil 1 ay önce Şikayet Et
    Bu bardağı taşıran son damla oldu itrail
    Cevapla
  • Dede 1 ay önce Şikayet Et
    Savunma sanayi ve nukleher gizli uretilmeli füze karıştırıcılar hekirla bozulmali devre girişi kuppeyi yikmaliyiz elektirilli füze sistemi kapatmali
    Cevapla
  • Günü gelir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu millet neciptir. Bu millet naziktir. Bu millet Alicenaptır. Bu millet misafirperverdir. Ama bu millet kendine yapılanı bilir ve yeri ve zamanı geldiğinde yapılanın hesabını soracak güce kudrete muktedir bir millettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası kamuoyunu sarsan MOSSAD iddiası! Lübnan saldırısı 5 ay önce mi planlandı?
Lübnan'daki saldırının perde arkası! Askeri uzman 3. ülkeye işaret etti