Gazze'de her adımda tank hurdalığı! İsrail ordusu kabul etti: Artık hepsi paramparça

Gazze Şeridi'nde 9 aydır askerî başarı elde edemeyen İsrail'in hemen her gün askeri araçları havaya uçuruluyor. İsrail ordusu, Gazze'de tank sıkıntısı yaşandığını itiraf etti.

GİRİŞ 18.07.2024 16:22 GÜNCELLEME 18.07.2024 16:40
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Rehineleri kurtarmak, Gazze’yi yerle bir etmek, Hamas’ı yok etmek, Kassam Tugayları’nı bitirmek, Gazze Şeridi’ni istasyona dönüştürmek gibi hedeflerle 7 Ekim’den bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, verdiği askerî kayıpları üst perdeden itiraf etmeye başladı.

İsrailli generalden itiraf: Ordumuz çırpınıyor, itibarımız kalmadı!İsrailli generalden itiraf: Ordumuz çırpınıyor, itibarımız kalmadı!

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Gazze'deki savaşta uğradığı ağır kayıplardan dolayı kadın savaşçıların zırhlı birliklere entegrasyonu ertelendi. IDF, savaşta çok sayıda tank ve mühimmatın hasar görmesi nedeniyle zırhlı birliklerde eğitim ve operasyonel kapasitenin sınırlı olduğunu kabul etti. İsrail ordusu bu gerekçeyle kadın askerlerin zırhlı birliklere katılımını 2025 Kasım’a kadar ertelemeye karar verdi.

TECRÜBELİ ASKER VE MÜHİMMAT SIKINTISI VAR

İsrail’in Yediot Ahronot gazetesinde yer alan habere göre, IDF zırhlı birliklerde savaş sonrası eğitim ve deneyimin eksikliği olduğunu kabul etti.

İsrail ordusunun oluşturduğu raporda Gazze’deki savaşta çok sayıda tank kaybedildiği, mermi sıkıntısı çektiği ve çatışmalarda çok sayıda savaşçı ve komutanın yaralandığını veya öldürüldüğü ilk kez itiraf edildi. Raporda, “Zırhlı Birlikler için güney ve kuzeydeki saflarda eğitimli personel ve mühimmat sıkıntısını gidermek için gereken büyük miktarda asker gerekiyor” denildi.

KALAN TANK SAYISI YETERSİZ

İsrail Yüksek Mahkemesi’ne sunulan raporda şu ifadeler yer aldı:

“Gazze Şeridi'ndeki ve diğer cephelerdeki çatışmalar sonucunda, özellikle komuta ve sistematik dikkatin savaşa verildiği İsrail Savunma Kuvvetleri'ndeki savaş oluşumunda nesnel zorluklar ortaya çıktı. Savaş sırasında, şu aşamada devre dışı bırakılan ve muharebe veya eğitim amaçlı kullanılmayan birçok tank hasar gördü ve yakın zamanda Zırhlı Birliklere yeni tankların eklenmesi beklenmiyor. Bu, Zırhlı Kolordu'da mevcut tank miktarının hem savaş çabası hem de aynı anda deneylerin yürütülmesi için yeterli olmadığı anlamına geliyor. Buna göre mühimmatın kapsamı ve araçların bakımı için gereken kaynaklar çok sınırlı ve İsrail Silahlı Kuvvetleri bu kapsamı genişletmek için sürekli çalışıyor.”

KADINLARI SAVAŞTIRMA PLANI ERTELENDİ

Haberde, İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de tank ve mühimmatlardaki ciddi kayıplar nedeniyle kadın askerleri zırhlı kolorduya alma tatbikatlarını 2025 yılının sonuna kadar erteleme kararı aldığı aktarılırken İsrail ordusu ilk defa Gazze savaşında çok sayıda tankını kaybettiği ve mühimmat sıkıntısı çektiğini resmen itiraf ettiği vurgulandı.

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 49
  • Eyman 1 ay önce Şikayet Et
    Ya Rabbim! İsrail'i ve Amerika'yı Kahruperişan et. Onlarda taş üstünde taş bırakma ya Rabbim! Dünya zallimlerinin bombalarını kendi başlarına patlat Allah'ım. Çocukların kanı hürmetine, mazlumların feryatları hürmetine, şehitlerin kanı hürmetine. Amin. Amin. Amin.
    Cevapla
  • Mahfuz 2 hafta önce Şikayet Et
    Amin,amin,amin Allah zalimleri en kısa zamanda kahru perişan etsin inşaallah
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Allah mücahitlerin yar ve yardımcısı olsun.. Allah güç kuvvet versin..
    Cevapla
  • Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Yok olacaksınız, size kimse acımayacak. Kendiniz kaşındınız. Bekleyin... LOADING...
    Cevapla
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    RABBİM İtrail i kahretsin yok etsin İNŞALLAH
    Cevapla
  • Ozca n 1 ay önce Şikayet Et
    Nasil abd vietnamda bataga saplandi sende buradan cikamiyacaksin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti