İngiltere'den dikkat çeken Ukrayna açıklaması

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Oxfordshire kentinde düzenlenen 4. Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin çok başarılı ve çok verimli geçtiğini belirterek, "Ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'nın yanında olacağız. ifadelerini kullandı.

İngiltere'den dikkat çeken Ukrayna açıklaması
İngiltere'den dikkat çeken Ukrayna açıklaması
GİRİŞ 18.07.2024 23:01 GÜNCELLEME 18.07.2024 23:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Oxfordshire kentinde düzenlenen 4. Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Zirvenin çok başarılı ve verimli geçtiğini belirten Starmer, Ukrayna’nın enerji ihtiyaçlarını desteklemeyi de içeren birçok taahhüdün görüşüldüğünü söyledi. "Ne kadar sürerse sürsün Ukrayna'nın yanında olacağız." ifadelerini kullanan Starmer, Moldova’yı Rus müdahalesinden korumak da dahil olmak üzere birçok konunun Avrupalı liderler tarafından zirvede görüşüldüğünü belirtti.

İNGİLTERE'DEN YASA DIŞI GÖÇÜ ENGELLEMEK İÇİN 84 MİLYON STERLİN

İngiltere’de göç ve güvenlik konularına da değinen Starmer, "Bu konularda ilerleme kaydedilmesi ancak Avrupalı dostlarımıza elimizi uzatmamızla mümkün olabilir. Yaklaşımımızı yeniden belirlediğimiz savunma ve güvenlik ile yasa dışı göç konularındaki iş birliğimizi derinleştireceğiz ve bugünün ana konusu da bu oldu." dedi.

Yasa dışı göçü durdurmak amacıyla 84 milyon sterlinlik bir fon açıklayan Starmer, bu paranın Afrika ve Orta Doğu’daki projeleri finanse edeceğini, iş fırsatları ve eğitime erişim konusunda yardımcı olmayı amaçladığını aktardı.

İngiltere’nin yeniden Avrupa Birliği’ne katılma ihtimali üzerine de yorum yapan Starmer, "Birleşik Krallık’ın daha iyi bir anlaşma istediğini kabul ediyorum ve daha yakın bir ilişki kurulabileceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"İNGİLTERE İLE FRANSA EŞSİZ VE ÇOK GÜÇLÜ BİR İLİŞKİYE SAHİP"

İngiltere Başbakanı Starmer’ın ardından açıklama yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiltere’nin AB ile ilişkileri yeniden başlatma girişimlerini memnuniyetle karşılarken, yeni bir anlaşmanın seçilemeyeceği uyarısında bulundu.

İngiltere ile Fransa’nın eşsiz ve çok güçlü bir ilişkiye sahip olduğunu belirten Macron, kararlaştırılan ve imzalanan şeylere saygı gösterilmesi gerektiğini de vurguladı.

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • cahit 1 ay önce Şikayet Et
    Tabi yanında olacaksınız 10 yıl belirlediniz silah satacaksınız Ukrayna nın tüm kaynaklarına konacaksınız fakat oradan size kemik düşmez Rusya yedirmez
    Cevapla
  • B.Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Bunların derdi acaba gerçekten Ukrayna mı yoksa Rusyanın zayıflayıp yıpranıp zarar görmesi mi? Bence kesinlikle Ukraynayı düşündükleri falan yok bu savaşın devam ettiği her gün en fazla zararı Ukrayna vatandaşları görmektedir.
    Cevapla
  • Süleyman Ferit 1 ay önce Şikayet Et
    Asla ukraynayı 2.ci İsrail yapmadan bitmez mi diyor bu islama sinsi oyun oynayan İngilizler dogu batı arası müslümanları sıkştıracagız planı tarım sahalarının yeni tapuları hangi Siyonist uşaklarına geçti.
    Cevapla
  • Afk 1 ay önce Şikayet Et
    Savaş uzasın istiyor uzun bacaklı
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    sürsün tabi ölen sizin milleetiniz degil zalimler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek