Biden'ın çekilmesi halinde yardımcısı Harris'in başkan olması bekleniyor

ABD'de yapılan ankette, Demokratların yüzde 79'u Başkan Joe Biden'ın seçimden çekilmeye karar vermesi halinde yardımcısı Kamala Harris'in başkan adayı olarak gösterilmesini desteklediğini ortaya koydu.

Biden'ın çekilmesi halinde yardımcısı Harris'in başkan olması bekleniyor
Biden'ın çekilmesi halinde yardımcısı Harris'in başkan olması bekleniyor
GİRİŞ 19.07.2024 00:58 GÜNCELLEME 19.07.2024 00:58
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İngiliz The Economist dergisi ile YouGov araştırma şirketinin yaptığı ankette, ABD'lilere 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerine ilişkin sorular yöneltildi.

Ankette, Demokratlara, seçimden çekilme çağrıları alan Biden'ın başkanlık yarışından çıkması halinde Harris'in aday gösterilmesini destekleyip desteklemediği soruldu.

Ankete göre, Demokratların yüzde 79'u Biden'ın seçimden çekilmesi durumunda yardımcısı Harris'in aday gösterilmesini destekliyor.

Demokratların yaklaşık yüzde 28'i, Harris'in eski Başkan Donald Trump'a karşı kazanma ihtimalinin Biden'a kıyasla daha yüksek olduğunu düşünüyor. Tam tersi yüzde 24'lük kesim de Harris'in Trump'ı yenme ihtimalinin Biden'dan daha düşük olduğunu belirtiyor.

ABD'lilerin yüzde 51'i Biden'ın seçimden çekilip yerini başka bir Demokrata bırakmasını istiyor. Demokratlardan bu kararı destekleyenlerin büyük çoğunluğu da Biden'ın yaşı, zihinsel ve fiziksel sağlığından endişe duyduğu için seçimden çekilmesini istiyor.

Öte yandan, ABD'lilerin yüzde 65'i ise Biden'ın yarıştan çekilmeyeceği görüşünde.

DEMOKRATLARDAN BASKI ARTIYOR

ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Demokrat Partili Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaşmıştı. Biden, yaşı konusundaki kaygıları giderecek performans sergileyememiş, program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı.

Demokrat Partili kesimden ve Biden'ı destekleyen George Clooney gibi ünlülerden Biden'a "başkanlık seçimlerinden çekilmesi" çağrısı yapılmıştı.

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Adam Schiff de Biden'a "çekil çağrısı" yapanların arasına katılmıştı.

Biden'a "çekil çağrısı" yapan Demokrat sayısı 20'yi geçti.

KAMALA HARRİS KİMDİR?

Kamala Devi Harris (20 Ekim 1964), Amerikalı avukat. 32. Kaliforniya Başsavcısı olan Kamala Harris 2010 yılında yapılan Kaliforniya eyalet seçimlerinde başa gelmiştir.

Oakland, Kaliforniya doğumludur.

Harris, California eyaletinin Oakland kentinde Jamaikalı bir baba ve Hindistan kökenli bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

Üniversite eğitimini, ABD'de genellikle Afrika kökenlilerin eğitim kurumu olarak bilinen Howard Üniversitesi'nde tamamladı.

Harris, 2003 yılında San Francisco bölge savcısı oldu. Bu göreve gelen ilk siyah ve Asya kökenli kadın olma özelliğine sahip.

Aynı zamanda 2020 başkanlık adaylığı için demokrat partiden aday olan ve daha sonra Biden lehine çekildiğini açıklayan 59 yaşındaki Harris, Joe Biden'in başkan seçilmesi ile birlikte, ABD'nin ilk kadın, siyahi ve Asya kökenli başkan yardımcısı unvanına sahip oldu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 17
  • zamaneci 1 ay önce Şikayet Et
    zaten o yönetiyor...
    Cevapla
  • ali 1 ay önce Şikayet Et
    Abd de kabiliyetsiz başkan olması bizim için uygundur.
    Cevapla
  • Urfa 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonistlerin oyunu devam ediyor ABD siyonist isgal altinda
    Cevapla
  • sosyal çalışmacı 1 ay önce Şikayet Et
    Demek ki Asya ve Afrika'da yeni hamleler peşindeler.
    Cevapla
  • Can 1 ay önce Şikayet Et
    Yarab bu Müslüman düşmanlarına fırsat verme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan'dan kritik görüşme: Ortak hareket edelim!
 İran-İsrail geriliminde Kudüs tehlikesi! Güçlüer vurguladı:O bölge haritadan silinebilir