Şili'de 7,4 büyüklüğünde deprem

Güney Amerika ülkesi Şili'nin kuzeyinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Şili'de 7,4 büyüklüğünde deprem
Şili'de 7,4 büyüklüğünde deprem
GİRİŞ 19.07.2024 06:57 GÜNCELLEME 19.07.2024 06:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Antofagasta bölgesine bağlı San Pedro de Atacama olduğunu açıkladı.

7,4 büyüklüğündeki deprem, yaklaşık 117 kilometre derinlikte kaydedildi.

Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmazken, şu ana kadar can ya da mal kaybı bildirilmedi.

Depremin, Peru'nun güney bölgeleri Tacna ile Arequipa'da da hissedildiği ve halkta paniğe yol açtığı bilgisi paylaşıldı.

Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi'nden (Senapred) yapılan açıklamada, depremin olası zararlarının değerlendirildiği belirtildi.

Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Servisi'nden (SHOA) yapılan açıklamada ise Şili kıyılarında tsunami uyarısına yol açacak gerekli koşulların karşılanmadığı bildirildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • DENİZ 1 ay önce Şikayet Et
    geçmiş olsun, peki deprem sonrasında ne oldu? bizde deprem oldu; anayasaya imar affı yasağı koyalım, imar kanunu düenleyelim, müteaahhitlik kanunu çıkaralım, denetimleri arttıralım, depremde çökecek bina yapanları ağır şekilde cezalandırlaım diyen oldu mu? tabiki hayır! neden mi? çünkü bu ülkede müteaahhitler ve tüm siyasiler kolaladır da ondan, sadece ölne öldüğü ile kalır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ASALA yeniden hortladı! Bombacı Aram Türk büyükelçinin konutunu araştırmış
Volkswagen'den ilk kez Almanya'da fabrika kapatabileceği uyarısı