İsrail'de ABD Büyükelçiliği yakınında İHA saldırısı: 1 ölü 4 yaralı

İsrail'in Tel Aviv kentinin merkezinde, ABD Büyükelçiliği yakınlarında insansız hava aracı (İHA) nedeniyle meydana gelen patlamada bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail'de ABD Büyükelçiliği yakınında İHA saldırısı: 1 ölü 4 yaralı
İsrail'de ABD Büyükelçiliği yakınında İHA saldırısı: 1 ölü 4 yaralı
GİRİŞ 19.07.2024 10:58 GÜNCELLEME 19.07.2024 10:58
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İsrail'in başkenti Tel Aviv'in merkezinde, ABD Büyükelçiliği yakınlarında insansız hava aracı (İHA) nedeniyle meydana gelen patlamada bir kişinin hayatını kaybettiği ve dört kişinin de yaralandığı bildirildi.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'in merkezinde ABD Büyükelçiliğine yakın noktada gece saatlerinde güçlü bir patlama oldu.

İsrail acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamaya göre, 50 yaşlarında bir adam isabet eden şarapnel nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık ekipleri, ikisi evinde ikisi de sokakta şarapnel ve patlamanın etkisiyle yaralanan dört kişiye müdahale etti.

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Tel Aviv'deki patlama "bir hava unsuru" nedeniyle meydana geldi ve uyarı sirenleri çalmadı.

Saldırıyla ilgili soruşturma açıldığı ve güvenlik birimlerinin bölgede çalıştığı belirtildi. İsrail hava kuvvetlerinin, İsrail'in hava sahasını korumak için devriyelerini sıkılaştırdığı ve ordunun vatandaşlara yaptığı güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

Öte yandan, Yemen'deki İran destekli Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri de X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tel Aviv'e saldırı düzenlendiğini doğruladı ancak ayrıntıları daha sonra açıklayacaklarını belirtti.

İsrail basınında patlamanın ABD'nin Tel Aviv'deki elçilik binasının çok yakınında meydana geldiğine dikkat çekildi.

Sosyal medyada, başkent Tel Aviv'deki güçlü patlamanın sesinin duyulması ve yol açtığı panik anlarının görüntüleri paylaşıldı.

Yemen'deki Husiler, İsrail'in Gazze'ye saldırıları karşısında İsrail'e doğu insansız hava aracı ve füzelerle misilleme saldırısı düzenlediğini açıklamış ve bu saldırıların görüntülerini paylaşmıştı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Halid 1 ay önce Şikayet Et
    İman Yemen'dedir.
    Cevapla
  • Ebuyasir 1 ay önce Şikayet Et
    Hiç bir şey yapmadan mücadele eden yiğitlere laf eden münafıklar Allah hepinizin belasını versin iki dünyadada azap içinde olursunuz İnşallah
    Cevapla
  • cabir 1 ay önce Şikayet Et
    elinde silah taşıyan bütün siviller katil siyonisttir. bu yüzden Rabbim Filistinlilerin Hakkını almayı korkak Müslümanlara değil, gerçek mücahitlere naspi etsin.
    Cevapla
  • Barbar 1 ay önce Şikayet Et
    Kıyamete kadar size huzur yok
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bizden çıkmadı bir Yahya!selam sana ensarullah!Allah attığınızı vurdursun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'nun diploma gerçeği... Üniversiteyi kazanamayınca Kıbrıs formülü nasıl işletildi?
Başkan Erdoğan'ın imzasıyla yayımlandı: Verimsiz harcama alanları tasfiye edilecek!