Gazze’deki kanalizasyonlarda çocuk felci virüsü tespit edildi

Filistin Sağlık Bakanlığı, UNICEF ile koordineli olarak Gazze’deki kanalizasyonlarda yaptığı testlerde çocuk felcine neden olan ‘poliovirüs’ tespit ettiklerini duyurdu.

GİRİŞ 19.07.2024 14:15 GÜNCELLEME 19.07.2024 14:15

Filistin Sağlık Bakanlığı dün akşam yaptığı açıklamada, İsrail saldırılarında altyapının tahrip edilmesi sonucu yerinden edilenlerin kaldığı çadır kamplarında ve nüfusun bulunduğu yerlerdeki atık su birikintileri ve kanalizasyonlarda çocuk felcine neden olan poliovirüsün varlığının yeni bir sağlık felaketine yol açabileceği konusunda uyardı.

'GERÇEK BİR SAĞLIK FELAKETİNİN HABERCİSİ'

Bakanlık, yoğun saldırıların yol açtığı su kıtlığı, kanalizasyon kanallarının tahrip olması, tonlarca çöpün birikmesi ve hijyen ürünlerine erişimin son derece düşük olması sebebiyle Gazze’de çeşitli salgın hastalıkların yayılması için uygun bir ortam oluştuğuna dikkat çekti.

Filistin Sağlık Bakanlığı açıklamasında “Kanalizasyonda çocuk felcine neden olan virüsün tespit edilmesi, gerçek bir sağlık felaketinin habercisidir ve binlerce sakini çocuk felcine yakalanma riskine maruz bırakır” dedi.

 

KAYNAK: DHA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap