İsrail Savunma Bakanı İHA saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" söyledi

Gallant, Tel Aviv'e düzenlenen Yemen'deki İran destekli Husilerin üstlendiği insansız hava aracı (İHA) saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" söyledi.

İsrail Savunma Bakanı İHA saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" söyledi
İsrail Savunma Bakanı İHA saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" söyledi
GİRİŞ 19.07.2024 14:48 GÜNCELLEME 19.07.2024 16:41
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

 İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv'e düzenlenen Yemen'deki İran destekli Husilerin üstlendiği insansız hava aracı (İHA) saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" söyledi.

Gallant'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, sabah ordu kurmay kademesiyle yaptığı değerlendirme toplantısının ardından, Savunma Bakanı, "Her tarafta her türlü senaryoya hazırlıklı olmalıyız. Savunma ve saldırı eylemleri için hazırlanmalıyız. Savunma teşkilatı tüm sistemlerini güçlendirmek için çalışıyor. İsrail, kendisine zarar vermeye çalışan veya terör girişiminde bulunan herkese gerekli karşılığı verecektir." ifadesini kullandı.

Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında yerel saatle gece 03.00'te İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı.

NE OLMUŞTU?

Yemen'deki Husiler, Tel Aviv'i radarların tespit edemeyeceği, hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği, "Yafa" isimli yeni bir İHA ile hedef aldığını açıklamıştı.

Husiler, İsrail'in merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve Tel Aviv'in kendileri için "güvenli olmayan bölge" olduğunu duyurmuştu.

İsrail'de ABD Büyükelçiliği yakınında İHA saldırısı: 1 ölü 4 yaralıİsrail'de ABD Büyükelçiliği yakınında İHA saldırısı: 1 ölü 4 yaralı

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Yafa . Telavibin asil adi Yafa miş israilililer değiştirmişler . YAFA
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler. Allah yardımcıníz olsun Husiler.
    Cevapla
  • Batmani 1 ay önce Şikayet Et
    En büyük Şeytan ve Terörist Amerika ve İsraildir
    Cevapla
  • Haydar Abasar 1 ay önce Şikayet Et
    Tebrikler husiler tüm Müslüman ülkelerin yapamadığını kısıtlı imkanlara rağmen başardınız.
    Cevapla
  • gökhan 1 ay önce Şikayet Et
    1 milyon siha nükleer başlıkla donatılırsa ne yapacan israil şeytanı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor, Trezeguet'nin ayrılığını duyurdu
Togg almak isteyenlere kolaylık: Eylül ayına özel faizsiz kredi kampanyası başladı