Tarihi karar sonrası Türkiye'den son dakika İsrail duyurusu!

Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) aldığı kararla İsrail'in zulmünü teyit ettiğini belirterek, İsrail'den, Filistin'deki mevcudiyetini sona erdirmeli ve yol açtığı zararı tazmin etmesini istedi.

GİRİŞ 19.07.2024 19:58 GÜNCELLEME 19.07.2024 20:50
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Son dakika Dışişleri Bakanlığı haberleri: İsrail'in, Gazze Şeridi'ndeki masum sivillere yönelik saldırıları devam ederken bir yandan da Filistin topraklarını işgal etme planlarını hayata geçirmeye çalışan İsrail'le ilgili Türkiye'den yeni bir açıklama geldi.

Tarihi karar sonrası Türkiye'den son dakika İsrail duyurusu!

'ADALET DİVANI İSRAİL'İN ZULÜM POLİTİKASINI HUKUKİ OLARAK TEYİT ETMİŞTİR'

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada,

"Uluslararası Adalet Divanı, bugün (19 Temmuz) açıkladığı istişari görüşünde, İsrail’in Filistinlilere yönelik işgal ve zulüm politikası uygulamakta olduğunu hukuki olarak teyit etmiştir.

Tarihi karar sonrası Türkiye'den son dakika İsrail duyurusu!

'İSRAİL YOL AÇTIĞI ZARARI TAZMİN ETMELİDİR'

Söz konusu görüşte de belirtildiği üzere; İsrail, Filistin topraklarındaki mevcudiyetini bir an önce sona erdirmeli ve yol açtığı zararı tazmin etmelidir.

'ÇABA GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Uluslararası toplum, İsrail’in hukuk dışı uygulamalarına son verilmesi için kararlı ve güçlü bir tavır takınmakla yükümlüdür. Türkiye, istişari görüşe yazılı ve sözlü katkı sağlayarak Uluslararası Adalet Divanı’ndaki sürece destek vermiştir.

Halen Gazze halkına uygulanan ve soykırıma varan fiiller dahil, Filistinlilere karşı işlenen suçların cezasız kalmaması için çaba göstermeye devam edeceğiz." ifadeleri kullanıldı.

Tarihi karar sonrası Türkiye'den son dakika İsrail duyurusu!

AK PARTİ'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), İsrail'in Gazze, Kudüs ve Batı Şeria'da işgalci güç konumunda olduğunu vurguladığı son kararına ilişkin, "Bu karar, uluslararası toplumun Filistin halkının öz topraklarında kendi kaderini tayin etme hakkı konusundaki mücadelesini bir kez daha teyit etmiştir." ifadesini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Uluslararası Adalet Divanı, tarihi Filistin kararını dünyaya duyurduğu açıklamada, "İsrail Gazze'de işgalci güçtür. İşgal altındaki Filistin toprakları parçalanmış ayrı bölgeler değil, tek bir bölgesel birimdir." demişti.

Uluslararası Adalet Divanı israil kararını açıklayacakUluslararası Adalet Divanı israil kararını açıklayacak

Son Dakika: Uluslararası Adalet Divanı'ndan son dakika Filistin açıklaması!Son Dakika: Uluslararası Adalet Divanı'ndan son dakika Filistin açıklaması!

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Cngz56 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'nin yapacağı tek şey herşeyi göze alıp kimseye aldırış etmeden israil terör örgütünü tüm gücüyle vurup yok etmektir
    Cevapla
  • Kartal 1 ay önce Şikayet Et
    Filistinli kardeslerimiz bireysel olarak hem kan parasi hem el konulan yikilqn yok edilen ne varsa hepsinin parasini almak icin yerel ulke mahkemelerine (Türkiye - Almanya -İngiltere - Fransa gibi) bireysel basvurularla , uluslararası mahkemelere dava acsinlar gecikmeden
    Cevapla
  • Milli görüşçü 1 ay önce Şikayet Et
    Guney afrika nin actigi bizimde yancılık yaptığımız davanin sonucumuydu bu karar yancilik yaptığımız icin güney Afrika dan daha fazla konusur daha fazla övünüruz herhalde
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Herşeyden önce bu israile destek veren arap devletler kendine çeki düzen versin.. İran füze atar daha israil hava sahasına girmeden suud engeller kuveyt engeller. İsrail gücünü onlardan alıyor
    Cevapla
  • ahsen 1 ay önce Şikayet Et
    hamas ümmete yeniden islamı hatırlattı israil elbet yıkılacak islam ülkeleri israil ile işbirliği yaptı ama tek doğru yapan hamas bunu başardı israil fatihin istabulu aldığı gibi israil yıkılacak ne mutlu hamasa ve hamasa selam direnişe devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim