ABD'den nükleer silah uyarısı: Üretmeye bir iki hafta uzaklıkta

Colorado'daki Aspen Güvenlik Forumu'nda konuşan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İran'ın nükleer silah için yeterli miktarda silah sınıfı malzemeyi hızla üretme kabiliyetinin artık muhtemelen bir ya da iki hafta uzakta olduğunu söyledi.

ABD'den nükleer silah uyarısı: Üretmeye bir iki hafta uzaklıkta
ABD'den nükleer silah uyarısı: Üretmeye bir iki hafta uzaklıkta
GİRİŞ 20.07.2024 16:33 GÜNCELLEME 20.07.2024 16:33
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, İran'ın nükleet faaliyetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Blinken, İran'ın nükleer silah için yeterli miktarda "silah sınıfı malzemeyi" hızla üretme kabiliyetinin “artık muhtemelen bir ya da iki hafta uzakta” olduğunu söyledi.

Colorado'daki Aspen Güvenlik Forumu'nda konuşan Blinken, “İran, nükleer anlaşmanın feshedilmesi nedeniyle, nükleer silah için bölünebilir malzeme üretme kapasitesine sahip olmaktan en az bir yıl uzakta olmak yerine, şimdi muhtemelen bunu yapmaktan bir veya iki hafta uzakta” dedi.

ABD'li bakan, “Henüz bir silah üretmediler ama bu elbette çok çok dikkatli bir şekilde takip ettiğimiz bir şey” diye ekledi.

Blinken ayrıca ABD politikasının, İran'ın nükleer silah edinmesini engellemeye yönelik olduğunu ve yönetimin bunu diplomatik yollarla başarmayı tercih ettiğini ifade etti.

TAHRAN'IN URANYUM ÜRETİMİ ARTTI

Tahran'ın nükleer programını denetleyen Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı, (UAEA) 27 Mayıs'ta yayımladığı son raporda, Tahran'ın zenginleştirilmiş uranyum stokunu artırmaya devam ettiğini belirtmişti.

İran'ın 11 Mayıs itibarıyla toplam zenginleştirilmiş uranyum stokunun 6 bin 201 kilograma yükseldiği, üç ay önceki rapora oranla 675,8 kilogram artış görüldüğü bildirildi.

Raporda, Tahran yönetiminin yüzde 60 zenginleştirilmiş uranyum üretimini sürdürdüğü, İran'ın yüzde 60 saflıkta, 142,1 kilogram zenginleştirilmiş uranyum stokuna sahip olduğu, önceki rapora kıyasla üretimini 20,6 kilogramdan fazla artırdığı ifade edildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 91
  • Dedem. 1 ay önce Şikayet Et
    İran İran ol ve içindeki ispiyonculari temizle,nefes alsın bile takipte,showu bırak icraata geç..
    Cevapla
  • Tariz 1 ay önce Şikayet Et
    Konuşacağına gönder bir hediye füze moruk Hamaney'e. Kanka değil misiniz. Suriye'de ve Irak'ta birbirinizi kollayarak hareket etmiyor musunuz. pkk ypg pkk teröristlerini yanınıza alıp beraber yürümüyor musunuz.
    Cevapla
  • Abdd 1 ay önce Şikayet Et
    Dbüyük teröristlerden bir tanesi de bu bunuda soykırımcı ilan edilmelidir
    Cevapla
  • Vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    Hadi inşallah Abd israil gibi zalimlerin evlerinin üstünde patlasın artık nükleer
    Cevapla
  • insanlık 1 ay önce Şikayet Et
    Yok ya! Durdun durdun da şimdi nereden çıktı aynı nakarat? Sen önce kendindeki ve israildeki nükleer kapasite tehtidinden bahset! Geçmişinizdeki suçunuzun hesabını verdiniz mi? Yüzsüzlüğün bu kadarına pes. Zulümle abad olunmaz, siz de yolun sonuna geldiniz anlaşılan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?