Trump'a suikast girişiminde yeni detay! İHA uçurmuş

Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un İHA uçurduğu tespit edildi

Trump'a suikast girişiminde yeni detay! İHA uçurmuş
Trump'a suikast girişiminde yeni detay! İHA uçurmuş
GİRİŞ 20.07.2024 17:06 GÜNCELLEME 20.07.2024 17:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD'de Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı ve eski başkan Donald Trump'a miting sırasında suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks'un, Trump sahneye çıkmadan birkaç saat önce miting alanı üzerinde insansız hava aracı (İHA) uçurduğu tespit edildi.

ABD'nin NBC News televizyonundaki habere göre, üst düzey bir emniyet kaynağı, Crooks'un arabasında bir İHA'nın ve bu hava aracına ait ekipmanların ele geçirildiğini bildirdi.

Crooks'un, kameralı İHA sayesinde miting üzerinden kuş bakışı görüntü elde ederek güvenlik açıklarını tespit etmiş olabileceği ve saldırısını buna göre planlamış olabileceği düşünülüyor.

Gizli Servisin güvenliği sağladığı bölgelerde İHA uçurulması genellikle yasaklanırken söz konusu mitingde bu yasağın uygulanıp uygulanmadığı belirsizliğini koruyor.

Saldırıyla ilgili soruşturma devam ederken İç Güvenlik Bakanlığı Başmüfettişlik Ofisi, Gizli Servis’in olayı nasıl ele aldığına dair üç soruşturma başlattı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson da Kongre soruşturması başlatma sözü verdi.

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • antepli 1 ay önce Şikayet Et
    Azrail 0 tramp 1 Azrail 0 İbrahim tatlises 3
    Cevapla
  • Hans 1 ay önce Şikayet Et
    Tramp seni kenedy gibi edecekler hiç vazgeçme, bu yahudi vazgeçmez sadece kendine zulüm edilmesi şart onuda müslüman yapamıyor yasak bunu bilen iblis ortada at kosturuyor, sen bari bunları Hitler gibi yap ulennn...!
    Cevapla
  • Deli 1 ay önce Şikayet Et
    Trump göçmenlerle ilgili görsele bakarken kurtuldu, demek ki trump ın hayatını göçmenler kurtardı
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    Tamamen Yahudi planı ve işi yükselen TRUMP a gözdağı.Namlunun ucundasın.Diyırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji tarih verdi! İstanbul'a sağanak geliyor
Canlı akrep toplayan kişiye 387 bin lira para cezası