İsrail, Yemen'e harekat başlattı! Husilerden tüm Arap ülkelerine son dakika duyurusu

Son dakika haberi... İsrail, Yemen'e hava saldırısı başlattı. Yemen'deki İran destekli Husiler, saldırılara karşılık verileceğini duyurdu. Husiler, tüm Arap ülkelerine de uyarıda bulundu.

GİRİŞ 20.07.2024 19:34 GÜNCELLEME 20.07.2024 21:31
Bu Habere 301 Yorum Yapılmış

Son dakika Yemen haberleri: Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırılarını sürdüren İsrail, Yemen'e bombardıman başlattı. Husiler, saldırılara karşılık verileceğini duyurdu.

İSRAİL, YEMEN'E BOMBARDIMAN BAŞLATTI

İsrail'den Yemen'deki Husilere misilleme geldi. İsrail'e ait savaş uçakları, Yemen'deki İran destekli Husilerin kontrolünde bulunan liman kenti Hudeyde'ye saldırı gerçekleştirdi.

İsrail, Yemen'e harekat başlattı! Husilerden tüm Arap ülkelerine son dakika duyurusu

Hudeyde Limanı'nın hedef alındığı saldırıda yakıt depoları alev aldı. İsrail Savunma Kuvvetlerinden (IDF) yapılan açıklamada, "İsrail'e son aylarda düzenlenen yüzlerce saldırıya karşılık İsrail savaş uçakları, Yemen'deki Hudeyde Limanı bölgesinde Husilere ait askeri hedefleri vurdu" ifadeleri kullanıldı.

Saldırı sonrası İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Genelkurmay Başkanı Halevi ve ordu komutanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

İsrail, Yemen'e harekat başlattı! Husilerden tüm Arap ülkelerine son dakika duyurusu

HUSİLERDEN ARAP ÜLKELERİNE PEŞ PEŞE UYARI

Husiler, saldırıyla ilgili jet hızında bir açıklama yaptı. İsrail'in saldırılarına karşılık verileceğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Saldırılarımızı durdurmaya çalışacak tüm Arap ülkeleri de İsrail gibi saldırıya uğrayacak.

Yemen'in Gazze'ye karşı tutumu sağlam ve değişmeyecek, Yemen'in Gazze'yi destekleyen operasyonları da durmayacak. Bu saldırıya karşılık verilmesi kaçınılmazdır ve Yemen halkı tüm şer odaklarından daha güçlüdür.

'BİZ İMAN, HİKMET, CİHAD VE SEBAT ÜLKESİ YEMEN'İZ'

Bizler Gazze'nin katledilmesine eyleme geçmeden tanık olmaktansa şehadeti ve fedakarlığı tercih eden bir halkız.

Bizler aynı zamanda hedef alındıklarında geri çekilmeyen, bunun yerine yüzleşme ve tepki vermenin gerekliliğine olan kararlılığını ve inancını artıran bir halkız.

Biz iman, hikmet, cihad ve sebat ülkesi Yemen'iz."

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 301
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Yemen türk düşmanı danışıklı dövüş kaç İsrail li öldürmüşler bu zamana kadar
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    israile düşman olan her ülkeye nedense türk düşmanı diyenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor hayırdır??
    Cevapla
  • Mücahit 1 ay önce Şikayet Et
    Arap ülkeleri engelledikleri bombalarla ateş azaplarını arttırmaktan başka birşey yapmıyorlar satılmışlar ( iyileri müstesna )
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    helal olsun eğer samimiyseniz Allah yardımcınız olsun
    Cevapla
  • Hakkı An 1 ay önce Şikayet Et
    Yanlism mı hatirliyorum. Sokotra YEMEN in adasydi da, israil in de deniz ussunu kullandigi, bir BAE VE ABD ussu olan ada oldu. Fuzeleeini once SOGUTRA ya cevirsinler.
    Cevapla
  • Taha 1 ay önce Şikayet Et
    Bizimkiler daha coladan starbucks'tan vazgeçemedi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ankara'da bir trafik magandası 'yavaş yürüdü' diye yaşlı adama kafa attı
Silah sanayiinde dev atılımlar! Selçuk Bayraktar: Öğrenilmiş çaresizlik yıkıldı