Türkiye'den son dakika Kıbrıs duyurusu! Tüm dünyaya net mesaj

Türkiye, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Kıbrıs Türk halkı, Türkiye’nin etkin garantisi altında geleceğe güvenle ilerleyecektir" denildi.

GİRİŞ 20.07.2024 20:29 GÜNCELLEME 21.07.2024 11:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıl dönümü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kıbrıs Türk halkı, Türkiye’nin etkin garantisi altında geleceğe güvenle ilerleyecektir." denildi.

Türkiye'den son dakika Kıbrıs duyurusu! Tüm dünyaya net mesaj

'TÜRKİYE'NİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ HAREKÂT ADA'NIN TAMAMINA BARIŞ GETİRMİŞTİR'

Bakanlığın mesajında şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan hak ve yükümlülükleri uyarınca gerçekleştirdiği Harekât, Ada’nın tamamına barış getirmiştir. Ada’daki olayların tarihini ve uluslararası hukuku keyfi biçimde yorumlayanların, bu gerçeği artık kabullenmesi gerekmektedir.

Türkiye'den son dakika Kıbrıs duyurusu! Tüm dünyaya net mesaj

'BİZLER KIBRIS DAVASININ SAVUNUCULARI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Geçmişte maruz kaldığı şiddet ve baskılara rağmen Ada’daki varlığını koruyabilmiş olan Kıbrıs Türk halkı, bugün de haksız kısıtlamalarla karşı karşıyadır. Ancak Kıbrıs Türklerinin barışa olan bağlılığı ve haksızlıklar karşısındaki güçlü duruşu değişmemiştir. Kıbrıs Türk halkı, Türkiye’nin etkin garantisi altında geleceğe güvenle ilerleyecektir.

Ada’da hakça ve kalıcı bir çözüm, ancak Kıbrıs Türkü’nün eşit statüsünün ve Ada’da iki halk ve iki devletin varlığının kabulüyle mümkündür.

Bizler geçmişte olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs davasının savunucuları olmaya ve tarihi sorumluluğumuzun gereklerini yerine getirmeye devam edeceğiz"

Türkiye'den son dakika Kıbrıs duyurusu! Tüm dünyaya net mesaj

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Önemli 1 ay önce Şikayet Et
    KKTC bize bağlansın bu bağlantı şöyle olacak önce Mersin Taşucu arasında denizden köprü yapılsın karayolu ile deniz üzerinde bağlantı sağlanır
    Cevapla
  • Önemli onemli 1 ay önce Şikayet Et
    KKTC bize bağlansın bu bağlantı şöyle olacak önce Mersin Taşucu arasında denizden köprü yapılsın karayolu ile deniz üzerinde bağlantı sağlanır
    Cevapla
  • Halit 1 ay önce Şikayet Et
    Tam yerli ve milli olan, Rahmetl Bilent Ecevit ve Necmettin Erbakan baskıları ve Amborgoları, o bahsettiğimiz Kuyrukları göze alarak vatan toprağına toprak katmıştır. Kıbrıslılar bizi sevmiyormuş niye acaba? Kıbrısta kumar ve illegal işler niye serbest
    Cevapla
  • cemal 1 ay önce Şikayet Et
    Kuzey kıbrısı tanıyan bizden başkası yok,türk devletleri müslümanlar sahip çıkmamak ta ısrarcı.yazık bizlere
    Cevapla
  • Fenerli 1 ay önce Şikayet Et
    Rum ve Yunanlara ders olsun. Aklınızı başınıza alın. Yoksa gerisini siz düşünün. Sonumuz elimizden olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den dünyanın en güçlü ekonomisinin olduğu ülkeler: İşte Türkiye'nin sıralaması
CIA tepki çeken 'Kapadokya' paylaşımını kaldırdı