Hafter yanlısı milis 22 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti

Libya Başsavcılığı, 2020'ye kadar Terhune kentini kontrol eden Kaniyat adlı milis grubun mensubu bir şahsın 22 kişiyi öldürdüğünü itiraf ettiği ve tutuklandığını duyurdu.

Hafter yanlısı milis 22 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti
Hafter yanlısı milis 22 kişiyi öldürdüğünü itiraf etti
GİRİŞ 21.07.2024 10:15 GÜNCELLEME 21.07.2024 10:15

Libya Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçleri tarafından başkent Trablus'un güneybatısında gözaltına alınan bir şahsın savcılık tarafından sorgulandığı belirtildi.

Şahsın Terhune kentinde çok sayıda kişiyi öldüren Kaniyat milislerinin yöneticilerinden biri olduğu kaydedilen açıklamada, soruşturmada 22 kişiyi öldürdüğünü itiraf ettiği aktarıldı.

Savcılığın şahsın tutuklanmasına karar verdiği ifade edildi.

Terhune, ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden 5 Haziran 2020'de kurtarıldı.

Hafter milislerinin, Trablus'a yönelik 14 ay süren saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandığı Terhune'de ve Trablus'un güneyinde çok sayıda toplu mezar ve cesede ulaşıldı.

Hafter yanlısı "Kaniyat" milisleri, kontrol ettiği bölgelerde muhalif gördüğü sivilleri ve rakip gördüğü aşiretleri yargısız infaz etmekle suçlanıyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan sinyali vermişti! AK Parti'den kılıç çeken teğmenlere ilişkin yeni açıklama
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz