İsrailli siyasetçi Liberman Hudeyde Limanı'nın "tamamen yok edilmesini" istedi

Evimiz İsrail Partisi lideri Avigdor Liberman, İsrail'in saldırdığı Yemen'in Hudeyde Limanı'nın "tamamen yok edilmesi" yönünde çağrıda bulundu.

GİRİŞ 21.07.2024 13:31 GÜNCELLEME 21.07.2024 15:52
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Evimiz İsrail Partisi lideri Avigdor Liberman, İsrail'in saldırdığı Yemen'in Hudeyde Limanı'nın "tamamen yok edilmesi" yönünde çağrıda bulundu.

TEK BİR SALDIRI İLE YETİNMEMELİYİZ

Ordu radyosuna açıklamalarda bulunan Liberman, Yemen'in batısında Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'na yönelik İsrail'in saldırısını "başarılı" bulduğunu belirterek, "Fakat, tek bir saldırıyla yetinmemeliyiz." dedi.

Liberman, Hudeyde Limanı'nın "Husilere İran'dan gelen silahların ana kapısı" olduğunu iddia ederek, "Hudeyde Limanı'nı tamamen yok etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Daha önce İsrail'de Savunma ve Maliye Bakanlığı görevlerinde bulunan Liberman, "Husiler, İsrail ekonomisine çok büyük zarar verdi, bunun ekonomik açıdan bedelini ödemeliler." ifadelerini kullandı.

İsrail, dün akşam saatlerinde Husilerin kontrolündeki Kızıldeniz kıyısında bulunan Hudeyde Limanı'na hava saldırısı düzenlemişti. Husiler, saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 87 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Saldırı sonrası Husiler'den İsrail'e balistik füze ile ilk karşılıkSaldırı sonrası Husiler'den İsrail'e balistik füze ile ilk karşılık

Orta Doğu'da savaş gerilimi! Bir ülkeden İsrail'e uyarı ve çağrıOrta Doğu'da savaş gerilimi! Bir ülkeden İsrail'e uyarı ve çağrı

İran'dan, İsrail ve ABD'ye tehdit: Olacaklardan siz sorumlusunuz!İran'dan, İsrail ve ABD'ye tehdit: Olacaklardan siz sorumlusunuz!

İsrail'in, Yemen'e düzenlediği alçak saldırıda ABD parmağı! Görüntüleri yayınladılarİsrail'in, Yemen'e düzenlediği alçak saldırıda ABD parmağı! Görüntüleri yayınladılar

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 67
  • Realite 1 ay önce Şikayet Et
    Bu adam mustafa özdemir adında bir tanıdığım vardı ona ne kadar benziyor, Libermanda mi adanalı yahu.Yoksa mustafa mi oralı.
    Cevapla
  • Kurdi 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah bu bebek katilleri bizede savaş ilan ederde sonları olur.
    Cevapla
  • abdurahman 1 ay önce Şikayet Et
    Allahım yaptıklarının yüz katını istrail ve amerikaya ver amin
    Cevapla
  • Avşaroğlu 1 ay önce Şikayet Et
    Ben de tüm dünya müslümanlarını İsrail'i yok etmeye çağırıyorum.
    Cevapla
  • Takipte 1 ay önce Şikayet Et
    Liberman gözün çıksın tez zamanda.aşağılık mahlukat.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Manisa'da kadına şiddet kameralarda!