Gerilim had safhada! Rus savaş uçaklarına emir verildi! ABD Hava Kuvvetleri bölgeye girdi

Rusya Savunma Bakanlığı, Barents Denizi üzerinde ABD'ye ait 2 adet B-52H bombardıman uçağı tespit etmeleri üzerine Rus Mig-29 ve Mig-31 savaş uçaklarını kaldırdıklarını bildirdi.

GİRİŞ 21.07.2024 18:50 GÜNCELLEME 21.07.2024 19:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Barents Denizi üzerindeki Rus hava sahası kontrol araçlarının, Rusya Federasyonu devlet sınırına yaklaşan bir grup hava hedefi tespit ettiği belirtildi.

Gerilim had safhada! Rus savaş uçaklarına emir verildi! ABD Hava Kuvvetleri bölgeye girdi

'ABD HAVA KUVVETLERİNE AİT BİR ÇİFT BOMBARDIMAN UÇAĞI BELİRLENDİ'

Hava hedefinin kimliğini öğrenmek ve devlet sınırının ihlalini önlemek amacıyla Rus hava savunma güçlerine ait Mig-29 ve Mig-31 savaş uçaklarının havalandığı kaydedilen açıklamada, "Rus savaş uçaklarının mürettebatı, hava hedefinin ABD Hava Kuvvetlerine ait bir çift B-52H stratejik bombardıman uçağı olduğunu belirledi.

RUS SAVAŞ JETLERİ PEŞ PEŞE HAVALANDI

Rus savaş uçakları yaklaşırken, Amerikan stratejik bombardıman uçakları Rusya Federasyonu devlet sınırından geri döndü." ifadelerine yer verildi.

Gerilim had safhada! Rus savaş uçaklarına emir verildi! ABD Hava Kuvvetleri bölgeye girdi

Rus uçaklarının güvenli şekilde kendi havaalanlarına döndüğü ve sınırın ihlal edilmesine izin vermediği aktarılan açıklamada, "Rus savaş uçaklarının uçuşu, tarafsız sular üzerindeki hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara ve güvenlik önlemlerine tam olarak uygun olarak gerçekleştirildi." ifadesi kullanıldı.

Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Yakup 1 ay önce Şikayet Et
    Bu insanlar ne zaman sonumuzu getirecek merak ediyorum
    Cevapla
  • Kığılı 1 ay önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahını çıkar ah Este ah este. İki iblis devlet yönetimi. Çok mazlum insanları öldürdüler al birini vur ötekine aynı yerden besleniyorlar
    Cevapla
  • Davut 1 ay önce Şikayet Et
    Haydi aslan putin bu seytani ancak sen yikarsin
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Rüzgar yapmış Ruslar Rus ABD uçağını vursun bende hiçbirşey bilmiyorum dwmektir bu ABD füzeleriyle Rus askerler geberiyor hani Putin hepiniz güçsüz bıraktığınız müslümqna gücünüz yeter
    Cevapla
  • Kızılelma 1 ay önce Şikayet Et
    Gazze yanarken Rabbim kâfirlere huzur vermesin. Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...