Sinvar'dan İsrail'e gönderilen şifreli mesaj ortaya çıktı

Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar'ın 7 Ekim tarihinden önce İsrail'e şifreli bir mesaj gönderdiği iddia edildi.

GİRİŞ 22.07.2024 13:11 GÜNCELLEME 22.07.2024 17:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İsrail televizyonunun Pazar günkü haberine göre, Hamas'ın Gazze lideri Yahya Sinvar,  7 Ekim'den birkaç hafta önce İsrail'e gizli bir mesaj göndererek, İsrail hapishanelerindeki Filistinliler ve esirler meselesiyle bağlantılı bir alevlenme beklendiği konusunda belirsiz bir uyarıda bulundu.

Kanal 12 , Sinwar'dan gelen mesajda "Cezaevlerinde ve tutsaklar konusunda bir gerginlik bekleniyor" denildiğini aktardı.

Mesajın İsrail tarafından alındığı ve Sinvar'ın iletildiğini bildiği söylendi. Kaynak gösterilmeyen raporda Sinvar'ın mesajı kime ilettiği veya nasıl ilettiği belirtilmedi.

7 EKİM ÖNCESİ ŞİFRELİ MESAJ

Mossad, Şin Bet ve İsrail Savunma Kuvvetleri mesajla ilgili olarak çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Raporda, Başbakan Benjamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "bu görüşmeler hakkında bilgilendirildiği" ve muhtemelen bazılarında yer aldıkları belirtildi.

Bu görüşmelerin sonucunda Sinvar'ın aslında İsrailli esirlerden ve kayıplardan bahsettiği ortaya çıktı.

Kanal 12, İsrail'in "mesajı bir saldırı öncesinde bir uyarı olarak yorumlamadığını" söyledi. Oysa 7 Ekim'den bu yana aylardır yaygın olarak bildirildiği üzere, İsrail istihbaratının elinde Hamas'ın saldırı planlarına ilişkin materyaller vardı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • Adnan 1 ay önce Şikayet Et
    Sinvar Mossad ajani mi? Yeni bir sorumuz oldu
    Cevapla
  • KaraKalem 1 ay önce Şikayet Et
    Hamas'ın etrafını İran ve itleri sarmış. Düşman aramasına gerek yok. Ehl-i Sünnet düşmanı ve kan emici İran'ın aklıyla hareket ettiği sürece zarardadır. İran çekim alanından çıkıp, kendi aklıyla hareket etmelidir. Zira; İsrail neyse, İran da aynısıdır. İkisi de Ehl-i Sünnet Müslüman katilidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu adamin mosad elemanı olma ihtimali oldukça yüksek. Yoksa bu kadar insan öldürülmezdi.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Mossad hamasın pisikolojik olarak çökmesini istiyor ve bu tür söylemlerle örgütü kuşkuya düşürmek istiyor,aklınca.Allah haması filistini korusun esirgesin
    Cevapla
  • Hamidi 1 ay önce Şikayet Et
    Siyonistin işi gücü yalan dolan kaos...Yahya Sinvar size meydan okumuştu ama siz ciddiye almadiniz.Bu bir meydan okumaydi,ahmaklar size niye ipucu versin,gayet açik net söylüyordu meydanlarda ,hiç de şifre mifre yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek