İsrail'den esir itirafı: Yanlışlıkla vurmuş olabiliriz

İsrail ordusu, 7 Ekim saldırılarında Hamas tarafından esir alınan Alexander Dancyg ve Yagev Buchshtab'ın birkaç ay önce Han Yunus'taki saldırılar sırasında "yanlışlıkla" öldürülmüş olabileceklerini doğruladı.

GİRİŞ 22.07.2024 14:25 GÜNCELLEME 22.07.2024 17:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

 İsrail ordusu, 7 Ekim saldırılarında Hamas tarafından esir alınan Alexander Dancyg ve Yagev Buchshtab'ın birkaç ay önce Han Yunus'taki saldırılar sırasında "yanlışlıkla" öldürülmüş olabileceklerini doğruladı.

Ordu, Hamas'ın 10 Mart'ta iki esirin çatışmalarda öldüğünü açıklamasına rağmen, konuya ilişkin yeni açıklama yayınladı.

ORDU KABUL ETTİ

Hamas'ın Mart ayındaki açıklamasını şimdiye dek kabul etmeyen ordu, 76 yaşındaki Dancyg ve 35 yaşındaki Buchshtab'ın öldüğüne dair yeni istihbarat bilgileri edinerek olayı doğruladı.

Aralık ila Nisan arasında Han Yunus'ta saldırılarını sürdüren ordu, kesin ölüm koşullarını açıklamadığı iki esirin Han Yunus'taki saldırılarda "yanlışlıkla" öldürülmüş olabileceklerini doğruladı.

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda çok sayıda İsrailli esir "yanlışlıkla" öldürüldü.

Buchshtab'ın karısı, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası kapsamında 28 Kasım'da serbest bırakılmıştı.

Gazze'de 116 İsrailli esir olduğu belirtilirken, bunlar arasında 44'ünün ölü olduğu tahmin ediliyor.

İsrail'den Han Yunus'ta yeni katliam: 20 Filistinli şehit olduİsrail'den Han Yunus'ta yeni katliam: 20 Filistinli şehit oldu

Biden'ın çekilmesinin ardından İsrail'den ilk yorum geldiBiden'ın çekilmesinin ardından İsrail'den ilk yorum geldi

İsrail'den harita ile 'Güvenli bölge' tuzağı: Derhal terk edin, vuracağızİsrail'den harita ile 'Güvenli bölge' tuzağı: Derhal terk edin, vuracağız

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Şems 1 ay önce Şikayet Et
    Siz ey siyonistler çok yanlışlar yaptınız. Ağa babanız ABD'nin Irak, Suriye ve Afganistan'da yaptığı gibi. Tarih sizin tüm yanlışlarınızı ortaya çıkaracak ve siz yok olacaksınız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede