İsrail'den son dakika BM kararı! Terör örgütü ilan edildi

İsrail meclisi, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) terör örgütü olarak tanımlanmasını öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti.

İsrail'den son dakika BM kararı! Terör örgütü ilan edildi
İsrail'den son dakika BM kararı! Terör örgütü ilan edildi
GİRİŞ 23.07.2024 01:52 GÜNCELLEME 23.07.2024 01:52
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Son dakika Birleşmiş Milletler haberleri: İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) terör örgütü olarak tanımaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. İsrail meclisi, UNRWA’nın terör örgütü olarak tanımlanmasını öngören yasa tasarısını ilk okumada kabul etti.

İsrail'den son dakika BM kararı! Terör örgütü ilan edildi

MECLİS İLK OYLAMADA KARARI KABUL ETTİ

Yasa tasarısının UNRWA'nın İsrail topraklarında herhangi bir misyon yürütmesini, herhangi bir hizmet sağlamasını ya da herhangi bir faaliyette bulunmasını yasaklayan ilk bölümü 58'e karşı 9 oyla kabul edildi.

İsrail'den son dakika BM kararı! Terör örgütü ilan edildi

UNRWA RESMEN TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİLDİ

Yasa tasarısının UNRWA personelinin İsrail'eki BM personeline tanınan yasal dokunulmazlık ve ayrıcalıklardan yararlanmasını engelleyen ikinci bölümü 63'e karşı 9 oyla kabul edildi. Yasa tasarısının UNRWA’nın “terör örgütü" olarak tanımlanmasını ve İsrail'in UNRWA ile ilişkilerini kesmesini öngören üçüncü bölümü ise 50'ye karşı 10 oyla kabul edildi.

İsrail'den son dakika BM kararı! Terör örgütü ilan edildi

Yasa tasarısı görüşülmek üzere meclisin Dış İlişkiler ve Savunma Komitesi'ne gönderilecek. Yasa tasarısının yürürlüğe girmesi için iki kez daha okunmadan geçmesi gerekiyor. Yasa tasarısı resmi olarak "Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nın (UNRWA) Dokunulmazlık ve Ayrıcalıklarının Kaldırılması Tasarısı" olarak adlandırılıyor.

İSRAİL'E İLK TEPKİ ÜRDÜN'DEN!

Ürdün, İsrail'in, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nı (UNRWA) "terör örgütü" ilan etme kararını kınadı ve bunun uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini belirtti.

İsrail'den son dakika BM kararı! Terör örgütü ilan edildi

Açıklamada, "Bu karar, Ajansın katledilmesi, siyasi olarak tasfiye edilmesi, Filistinli mültecilerin vatanlarına geri dönüş ve tazminat haklarını teyit eden sembolik anlamının hedef alınması çalışmasıdır." denildi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu filmin sonunu merak ediyorum.
    Cevapla
  • Ramazan Kuş 1 ay önce Şikayet Et
    Kendisi terörist zaten başka ne beklenirdi o köpeklerden köpek derken köpeklerden özür diliyorum
    Cevapla
  • Seyit 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail'in Kredi notu düşecek mi acaba
    Cevapla
  • MAMİKO 1 ay önce Şikayet Et
    DEMEKTİR ki İSRAİL MECLİSİ TOP YEKÜN TERÖRİSTİR
    Cevapla
  • Yayılıyorlar 1 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler hızla dünyayı ele geçirmeye çalışıyorlar. Güney kore, tayland, hindistan ukrayna, gazze, filistin, hepsi yahudi hayranı yapıldı. Yahudiler ingiltere, italya, fransa, Almanya, gazze, filistin, Lübnan, ukrayna ve Rusyayı ele geçirmeye çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den, İran'a Rusya uyarısı! Tahran'dan jet hızında yanıt! Tüm ülkelere çağrı
Tarım Kredi Kooperatif Market'ten eylül ayında indirim