Hamas, Fetih ve diğer Filistinli gruplar Çin'de 'ulusal birlik' anlaşması imzaladı

Anlaşma, bölünmeleri sona erdirmeyi ve savaş sonrası Gazze'yi grupların ortaklaşa yönetmesi için bir platform oluşturmayı amaçlıyor.

Hamas, Fetih ve diğer Filistinli gruplar Çin'de 'ulusal birlik' anlaşması imzaladı
Hamas, Fetih ve diğer Filistinli gruplar Çin'de 'ulusal birlik' anlaşması imzaladı
GİRİŞ 23.07.2024 10:04 GÜNCELLEME 23.07.2024 13:12
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

 Hamas ve rakip Filistinli El Fetih'in de aralarında bulunduğu çok sayıda Filistinli grup, aralarındaki ayrışmayı sona erdirmek ve savaş sonrası Gazze'yi birlikte yönetebilecekleri bir platform oluşturmak amacıyla Salı günü Pekin'de bir "ulusal birlik" anlaşması imzaladı.

Çin devlet medyasına göre, Hamas'ın üst düzey yetkilisi Musa Ebu Marzuk gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün ulusal birlik için bir anlaşma imzaladık ve bu yolculuğu tamamlamanın yolunun ulusal birlikten geçtiğini söylüyoruz." dedi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas, Çin'de Filistinli gruplar arasında yapılan toplantının "ulusal birlik yolunda önemli bir adım" olduğunu açıkladı.

Hamas'ın Ulusal İlişkiler Ofisi Başkanı Hüsam Bedran, Filistinli grupların 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde Çin'in başkenti Pekin'de yaptığı toplantıya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

Bedran, Pekin'de Filistinli gruplar tarafından üzerinde anlaşmaya varılan bildirinin, "Filistin'in ulusal birliğine ulaşması yolunda önemli bir adım" olduğunu belirtti.

Bildirinin oluşmasında Çin'in gösterdiği "büyük çabadan" ötürü teşekkür eden Bedran, ABD'nin Filistinli gruplar arasındaki anlaşmaya karşı çıktığını vurguladı.

Bedran, Filistinli gruplar tarafından imzalanan bildirinin en önemli noktasının "Gazze ve Batı Şeria'da Filistin halkını yönetecek, yeniden inşa faaliyetlerini denetleyecek ve seçim koşullarını hazırlayacak bir Filistin ulusal mutabakat hükümetinin kurulması"olduğunu ifade etti.

Çin, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde Fetih Hareketi ve Hamas başta olmak üzere Filistinli grupların katıldığı, "kapsamlı bir ulusal toplantıya" ev sahipliği yapmıştı.

Ve DEAŞ, Hamas'a karşı Gazze'ye de girdi! Son katliamda sahada ortaya çıktılar...Ve DEAŞ, Hamas'a karşı Gazze'ye de girdi! Son katliamda sahada ortaya çıktılar...

Hamas: İsraill yenilene kadar mağlup olmayacağızHamas: İsraill yenilene kadar mağlup olmayacağız

İsrail'den esir itirafı: Yanlışlıkla vurmuş olabilirizİsrail'den esir itirafı: Yanlışlıkla vurmuş olabiliriz

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 45
  • insanlık 1 ay önce Şikayet Et
    Bunca zulüm yıllardır çekilrken ve aylardır doruğa çıkmışken ayrı gayrılık nedendi ki? Çin gibi bir ülkenin girişimleriyle beraber olabiliyorsunuz? Bu da müslüman ülkelerin ayıbı, anlarlarsa.
    Cevapla
  • Ahmed 1 ay önce Şikayet Et
    Şükür
    Cevapla
  • Ahmettt 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman katleden müslümanları birleştiriyor. Türkiye en çok yardımı yapıyor en büyük gündemimiz filistin ama çin i dinliyorlar.
    Cevapla
  • Hamidi 1 ay önce Şikayet Et
    Ortadoğu'nun zenginlikleri Çin'in de başini döndürüyor...Hem Çin gibi zalim bir ülke(Uygur Turkleri'ne yaptiklari mesela) nasil Filistin için çabalar,yalan dolan...
    Cevapla
  • Çin=Hipokrasi 1 ay önce Şikayet Et
    Birde bizim içimizdeki çok bilmişler Kilise Cami yıkan Çinin Truva Atı BRiCS=Çinli ateistin komunistin kukla kölesi olmak için adeta can atıyorlar! Çin ortadoğu Petrol zengiliklerini elini geçirip altın rezervi olmayan Pul Para birimi BRiCS geçirip sömürmek için her telden oynuyor! Çinin=BRiCS kölesi olmak istemiyoruz! ABD+AB batı bu dinsiz din düşmanı Çinden 100 bin kat iyidir!
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    netanyahu nun kafasını gömme vakti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM'den son dakika Ayşenur Ezgi Eygi açıklaması!
İsrail askerleri Türk aktivist Ayşenur'u şehit etti