Zaman ayarlı uluslararası operasyon! S-400 anlaşmasının detayları sızdırıldı

Ukraynalı hacker grubu Cyber ​​Resistance, BaumankaLeaks adlı bir gizli belge grubunu yayınlayarak Rusya ile Hindistan arasındaki S-400 anlaşmasının tüm detaylarını dünyaya sızdırdı.

GİRİŞ 23.07.2024 15:38 GÜNCELLEME 23.07.2024 16:22
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

    HABER7

Ukraynalı hacker grubu Cyber ​​Resistance, dünyada çok büyük bir yankı uyandıran olaya imza attı. Ukraynalı hackerlar, Rusya ile Hindistan arasında 2018 yılında imzalanan S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının detaylarını ve gizli belgelerini açığa çıkardı. 

YÜZYILIN ANLAŞMASI OLARAK DUYURULMUŞTU

ABD'nin karşı duruşuna rağmen Rusya ile Hindistan arasında 2018 yılında imzalanan 5,4 milyar dolar değerinde beş S-400 hava savunma sistemi satışı için anlaşmanın belgelerini Ukraynalı hacker grubu Cyber ​​Resistance tarafından InformNapalm işbirliği ile yayınlandı. Rus medyasının 5 milyar doların üzerinde bir tutara ulaşan Rus savunma sanayisi için çığır açıcı olarak nitelendirdiği anlaşma "yüzyılın anlaşması" olarak duyurulmuştu.

Hackerların zamanlaması ise dikkat çekti. Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna Devlet Başkanı Başkan Volodymyr Zelensky'nin, Rusya'nın Kiev'deki bir çocuk hastanesine füze saldırısı sırasında Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeyi kınamasının ardından Ukrayna büyükelçisini çağırdı. Hackerların sızdırma operasyonu Hindistan ve Ukrayna'nın dahil olduğu diplomatik bu olayla aynı zamanda yapıldı.

 


MÜHİMMATLARIN SAYISI BİLE BELLİ 

Sözleşmenin Hindistan uzmanları için uzun vadeli eğitim sağlanmasının ve Hindistan'ın Rus uzmanlığına ve gelecekteki yükseltmelere güvenmesini de içerdiği görülürken sızdırılan e-postalar ile yedek parçalar dahil tüm bileşenlerin miktarını ve kodlarını belirten S-400 sistemlerinin ayrıntılı envanteri açığa çıkarıldı. Öte yandan hackerların ortaya çıkardığı gizli belgelerde Rusya'nın Hindistan'a tedarik edeceği mühimmatın tam sayısı da listelendi. 

EN HASSAS BİLGİ EĞİTİM KISMI

Ukraynalı ekibin ulaştığı bilgilerde en hassas bilgilerin ise Hintli uzmanların eğitim bölümüne ilişkin olduğu tespit edildi. Yarbay Zakrutny ve Albay Potapov'un hacklenen e-postalarında Rus sistemlerini çalıştıracak uzmanlar için uzun vadeli eğitim öngürüldüğü belirtildi.

İşte sızdırılan o belgeler;

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 24
  • Hamidiye Süvarisi 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya silah sanayisi ve ekonomisinin yüzde 98 i siyonist kafir yahudilerin ve itlerinin elindedir. Allah cc. siyonist kafirlerin ve itlerinin belasını versin.
    Cevapla
  • Güven 1 ay önce Şikayet Et
    Amerika da ,Rusya da kesesini doldurmaya bakıyor.Komşu ülkelerin birbirine güveni yok.Sonu olmayan bir silahlanma yarışı içindeler.
    Cevapla
  • taner 1 ay önce Şikayet Et
    amerikada rusyada aslında gizli ortaktır.çok sağlam silaah sattılar son 2 yıl içinde dünyaya.artık uyanma zamanı geldi geçiyorda.asıl hedefleri ÇİN.iki devlette çinden çok rahatsız yanında avrupanında belini kırıp amerikaya peşkeş çektiler.
    Cevapla
  • Hüseyin Kıvrak 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye in yeri NATO değil şanğaydır. NOKTA. TÜRKLER ĞEÇMİŞİNİ unutmadı unutamaz abd ve AB. Hiç bir zaman Türke dost olmadı. Olmazda.... NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
    Cevapla
  • Git artık 1 ay önce Şikayet Et
    Her yerden zarar veren yahudi.
    Cevapla
  • Midafir 1 ay önce Şikayet Et
    ABD çıkarı için CHPKK úretti amaç İsrail
    Cevapla
  • Selim 1 ay önce Şikayet Et
    Havadan giden ne kadar haberleşme varsa telefon, internet, faks, whatsup, vs. hepsi önce agop'a, sonra moiz'e, sonra biden'a, trump'a, ab'ye, fetö'ye, deaş'a vs. ne kadar it Kopuk varsa hepsine gidiyor. Hekır'a falan gerek yok. Zaten belli.
    Cevapla
  • Beyhan Baş 1 ay önce Şikayet Et
    Rusya onun için Telegram'ı kurdu.Kendi WhatsApp'ını yani.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin cinayetinde 18 dakikalık sır perdesi
Süper Lig'de 11 haftalık program belli oldu! İşte derbi tarihleri...