Yemen hükümeti ve Husiler aynı masada

Yemen'de hükümet ile Husiler, ekonomik gerilimin azaltılması amacıyla anlaşma imzaladı.

Yemen hükümeti ve Husiler aynı masada
Yemen hükümeti ve Husiler aynı masada
GİRİŞ 23.07.2024 15:04 GÜNCELLEME 23.07.2024 15:32
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

 Yemen'de hükümet ile Husiler arasında bankacılık ve hava yolları sektörlerinde bazı önlemlerin alınması yönünde anlaşmaya varıldığı bildirildi.

'GERİLİMİ AZALTMAK' İÇİN ALINAN ÖNLEMLER

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg'in Ofisinden yapılan açıklamada Yemen hükümeti ve Husilerin bankacılık ve hava yolları sektörlerinde gerilimi azaltmak amacıyla bazı önlemlerin alınması yönünde anlaştıkları belirtildi.

Her iki taraftan BM Ofisine iletilen metinde "tarafların bankalara karşı aldıkları kararlar ve uygulamaları iptal ettiklerini bildirdikleri" kaydedildi.

SEFERLERDE YENİ DÜZENLEME

Söz konusu anlaşma gereği, Sana ile Ürdün arasında seferlerin yeniden başlayacağı ve günlük 3 sefere çıkarılacağı, Hindistan ve Kahire'ye günlük ya da ihtiyaç duyuldukça seferler düzenleneceği ifade edildi.

'BM'DEN DESTEK TALEBİ'

BM Ofisinden yapılan açıklamaya göre Yemen hükümeti ve Husiler, anlaşmaya varılan noktaların uygulanması konusunda BM'den destek talep etti.

BM'nin bu konuda destek vermeye hazır olduğu, Ürdün, Mısır ve Hindistan'daki BM ofislerinin de bu konuda rol üstleneceği aktarıldı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • Cemal köyyar 1 ay önce Şikayet Et
    İslam ülkeleri ABD VE ısrayil devletlerini bu Topraklardan tecrit etmediği sürece Tüm islam üĺkeleri işğal altında kendilerini bulacak
    Cevapla
  • Yakup 1 ay önce Şikayet Et
    Unutmayın halifelik kaldırıldıktan sonra Müslümanlar zaten bölünmüş oldu
    Cevapla
  • Suat 1 ay önce Şikayet Et
    Top gibi oynuyorlar müslümanlarlan, ama müslüman cahil bırakıldı artık ilim,irfan bilim den uzağız.Silkelenmezsek gözümüzü açmazsak sonumuz çok yakın.İslam elimizden gidiyor malesef.Durum vahim.
    Cevapla
  • Husiler yemen 1 ay önce Şikayet Et
    Ah ah müslüman lar ah
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ayıranla birleştireni anlamayanlar fotoğrafa baksın anlar yazık yazık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek
İngiliz ekonomistten Mehmet Şimşek çıkışı: 'Yapmasa krizle karşı karşıya kalacaktı'