Irak'tan PKK kararı: 'Yasaklı örgüt' ifadesi kullanılacak

Irak hükümeti, resmi yazışmalarında bölücü terör örgütü PKK için “yasaklı örgüt PKK” ifadesinin kullanılması kararını aldı.

GİRİŞ 23.07.2024 19:42 GÜNCELLEME 23.07.2024 21:42
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Irak ziyaretindeki temasları ile Irak Başbakanı Muhammed Şia Sudani ve Iraklı üst düzey yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Türkiye ve Irak arasındaki ilişkiler yeni bir boyuta taşındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın’ın katılımıyla Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen güvenlik zirvesinde terörle mücadele, güvenlik ve askeri iş birliği konuları görüşüldü.

Irak Başbakanlığının 23 Temmuz'da Irak Temsilciler Meclisi Başkanlığı’na gönderdiği belgede, “PKK terör örgütünün resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt PKK’ olarak kullanılması” ifadesi yer aldı.

Söz konusu gelişme, Irak Bakanlar Kurulu’nun 28 Temmuz'da “PKK’nın resmi yazışmalarda ‘yasaklı örgüt PKK’ olarak kullanılması” kararına dayandırıldı.

Türkiye ile Suriye arasında sürpriz gelişme! Irak resmen duyurduTürkiye ile Suriye arasında sürpriz gelişme! Irak resmen duyurdu

IKBY İçişleri Bakanı: Bölgede yaşanan tüm sorunların kaynağı PKK’dırIKBY İçişleri Bakanı: Bölgede yaşanan tüm sorunların kaynağı PKK’dır

Türkiye ile anlaşmışlardı: PKK'lı teröristleri böyle sahneye çıkardılar...Türkiye ile anlaşmışlardı: PKK'lı teröristleri böyle sahneye çıkardılar...

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 31
  • celal 1 ay önce Şikayet Et
    abd bölgeden kesinlikle gitmelidir kovun
    Cevapla
  • bülent 1 ay önce Şikayet Et
    hangi ülke abd nin çocukları pkk ya sahip çıkarsa hep kendileri zarar görür
    Cevapla
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Terör örgütüdür diyemiyor hala
    Cevapla
  • Turk 1 ay önce Şikayet Et
    Topraklarina sahip cikamiyorsan biz gelip cikmasini biliriz Iraq kabilesi.
    Cevapla
  • Turk 1 ay önce Şikayet Et
    Pkk ya teror orgutu demeyen her devlet Turkiyenin potansiyel dusmanidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hatay semalarında geceyi aydınlatan gizemli cisim! Çok sayıda ilden görüldü
RTÜK resmen duyurdu: Skandal dizi Türkiye'de yayınlanmayacak