Netanyahu'yu ağırlamaya hazırlanan ABD, geniş güvenlik önlemleri aldı

Netanyahu'yu yarınki ortak oturumda ağırlamaya hazırlanan ABD Kongre binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bazı sivil toplu örgütlerinin Gazze'deki saldırıları nedeniyle Netanyahu'yu protesto etmesi bekleniyor.

Netanyahu'yu ağırlamaya hazırlanan ABD, geniş güvenlik önlemleri aldı
Netanyahu'yu ağırlamaya hazırlanan ABD, geniş güvenlik önlemleri aldı
GİRİŞ 23.07.2024 20:41 GÜNCELLEME 23.07.2024 21:00
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu yarınki ortak oturumda ağırlamaya hazırlanan ABD Kongre binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, bazı sivil toplu örgütlerinin Gazze'deki saldırıları nedeniyle Netanyahu'yu protesto etmesi bekleniyor.

5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesi ve yerine Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in aday olmasıyla çalkalanan Washington, yarın İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Kongredeki konuşmasına tanıklık edecek.

ABD yerel saatiyle 14.00'te (TSİ 21.00) Kongre ortak oturumunda gerçekleşmesi beklenen konuşma öncesinde Kongre binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kongre polisi, binanın güneyindeki bahçesiyle birlikte büyük bir alanı demir bariyerler ve çitlerle kapatırken, yarın Kongre binasına ziyaretçi alınmayacağı bildirildi.

Gazze'deki saldırıları nedeniyle birçok sivil toplum örgütünün yarın Netanyahu'yu protesto etmeye hazırlandığı kaydedildi.

Amerikalı Müslüman grupların yanı sıra barışçıl Yahudi grupların ve insan hakları aktivistlerinin de protestolara katılacağı belirtildi.

Görevi gereği Senatoya başkanlık eden Kamala Harris'in yarınki ortak oturuma başkanlık etmeyeceği açıklanmış, Harris'in Netanyahu ile daha sonra ayrıca görüşeceği bildirilmişti.

Kovid-19'a yakalanmasının ardından Delaware'deki evinde dinlenen ABD Başkanı Biden'ın perşembe günü Netanyahu ile Beyaz Saray'da görüşeceği açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 5
  • Kutahyali 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah birtane babayiğit ciksada su iki şeytanı gebertiverse.
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım bu kâfirlerin belasını tez zamanda ver
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Trump a Niye Giniş Güvenlik Almadınız??
    Cevapla
  • urfalı 1 ay önce Şikayet Et
    Bu canavara da suikast düzenleyebilirler, sırf suçu müslümanlara atmak için....
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İnşallah bindiği uçak okyanusun dibini boylar, amin demeden geçme kardeşim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!