Trump: Demokrasi için kurşun yedim

13 Temmuz'daki suikast girişiminin ardından ilk kez miting düzenleyen Trump, "Benim demokrasi için tehdit oluşturduğumu söyleyip duruyorlar. Geçen hafta demokrasi için kurşun yedim" dedi.

GİRİŞ 23.07.2024 22:03 GÜNCELLEME 23.07.2024 22:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD’nin eski başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'daki suikast girişiminin ardından Michigan'da düzenlenen mitingde konuştu. Trump, başkan yardımcısı adayı olarak açıkladığı JD Vance ile düzenlediği ilk mitingde Pennsylvania eyaletinde gerçekleşen suikast girişimine atıfta bulundu.

Pennsylvania’dakinin aksine Michigan’daki miting kapalı bir salonda gerçekleştirildi. Bu ayrıca, Trump’ın Cumhuriyetçiler tarafından resmen aday olarak açıklanmasının ardından da düzenlediği ilk miting.

ABD Gizli Servisi itiraf etti: Başarısız olduk!ABD Gizli Servisi itiraf etti: Başarısız olduk!

"DEMOKRASİ İÇİN KURŞUN YEDİM"

Binlerce kişinin toplandığı alanda destekçilerine konuşan Trump, "Benim demokrasi için tehdit oluşturduğumu söyleyip duruyorlar. Geçen hafta demokrasi için kurşun yedim" dedi.

Trump için alana gelen destekçileri, BBC’ye yaptıkları açıklamalarda suikast girişiminin mitinge gelmelerini engellemeyeceğini söyledi. Bazı destekçileri, ABD Gizli Servisi’ni Trump’ı korumakta yetersiz kaldıkları için suçladı.

 

KAYNAK: BBC
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Gürbüz 2 hafta önce Şikayet Et
    Her neyse ne ? Sen soykırım konusuna bi gelsene. Katliamlara.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı