ABD'de, Suudi Arabistan'a 2,8 milyar dolarlık askeri satışa onay verildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan’a tahmini 2,8 milyar dolar tutarında yabancı askeri satış paketini onaylama kararı aldı.

ABD'de, Suudi Arabistan'a 2,8 milyar dolarlık askeri satışa onay verildi
ABD'de, Suudi Arabistan'a 2,8 milyar dolarlık askeri satışa onay verildi
GİRİŞ 23.07.2024 22:26 GÜNCELLEME 23.07.2024 22:31
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bünyesinde yabancı silah satışlarına bakan Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansınca konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Suudi Arabistan’a 2,8 milyar dolar tutarında askeri “sistem lojistiği ve sürdürme desteği” unsurlarını içeren satış paketinin onaylandığı ve gerekli sertifikanın Kongreye verildiği belirtildi.

Onaylanan bu satışın, Körfez Bölgesi'nde siyasi istikrar ve ekonomik ilerlemenin gücünü oluşturan müttefik ülke Suudi Arabistan’ın güvenliğini artıracağı, bunun da ABD'nin dış politika ve ulusal güvenlik hedeflerini destekleyeceği ifade edildi.

Açıklamada, önerilen satışın, Suudi Arabistan’ın mevcut ve gelecekteki tehditleri caydırma yeteneğini artıracağına işaret edilerek, satışı onaylanan teçhizat ve desteğin bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyeceği kaydedildi.

ABD'de Biden yönetimi, Şubat 2021'de, Yemen’deki şiddeti azaltmayı amaçlayan yeni politikaları gereği Suudi Arabistan'a yönelik askeri teçhizat ve silah satışlarında sınırlamalara gitme kararı almıştı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Filistin için alacağı daha neler var. ümmeti satan kral cehennemde yanarsın inşallah
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Şunu unutmasınlar araplar o silahları ancak onları verenlere karşı kullanak,düşmanın kim olduğunu bilmiyorlar yada onlardan
    Cevapla
  • Ubeyde 1 ay önce Şikayet Et
    Silahları Arabistan ne yapacak Allah'ım sen yardım et mücahitleri koru Gazze sahipsiz kaldı beni de affet
    Cevapla
  • Savaş 1 ay önce Şikayet Et
    Belliki yemene saldırtacaklar suudları
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tasmaları Amerika'nın elinde. Sıkıysa silah almasınlar. 24 saatte o sarayda barındırmazlar. Suudiler, haremliklerini bile Amerikalılara emanet etmişler. Gerisini siz düşünün artık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail vatandaşları resmen harekete geçti! Netanyahu için yolun sonu! Tam 500 bin...
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!