Hamas: Paris Olimpiyatları'na ilişkin ölüm tehdidi videosu sahtedir

Hamas, sosyal medyada yayılan ve bir kişinin İsrail'in Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılımı çerçevesinde, Fransa'nın başkenti Paris'te ölümlü saldırı tehdidinde bulunduğu görüntülerin İsrail'in uydurması olduğunu belirtti.

Hamas: Paris Olimpiyatları'na ilişkin ölüm tehdidi videosu sahtedir
Hamas: Paris Olimpiyatları'na ilişkin ölüm tehdidi videosu sahtedir
GİRİŞ 24.07.2024 03:40 GÜNCELLEME 24.07.2024 03:40
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail'e bağlı hesaplar, olimpiyat oyunlarına katılacak olan işgalcilere ölüm tehditleri içeren ve Filistin direnişine atfedilen sahte bir video yayınladı." ifadelerini kullandı.

Rişk, bu görüntülerin, İsrail’in Filistin direnişinin imajını kötülemek için yürüttüğü propagandanın bir parçası olduğuna dikkati çekerek, Gazze Şeridi'nde soykırım savaşı yürüten İsrail'in tüm alanlarda boykot edilmesi yönündeki çağrılara destek verilmesi gerektiğini vurguladı.

İSRAİL'DEN ALGI ÇALIŞMASI

Sosyal medyada, yüzünü Filistin kefiyesiyle kapatan ve gömleğinde Filistin bayrağı olan bir kişinin görüntüleri yayılmaya başlamış, zayıf bir Arapça aksanıyla yabancı olduğu anlaşılan bu kişi, görüntülerde şu ifadeleri kullanmıştı:

"Siyonist rejime (İsrail) karşı mücadelemiz devam ediyor. Fransız halkı ile Cumhurbaşkanı (Emmanuel) Macron, siyonist rejimin Filistin halkına karşı yürüttüğü canice savaşta destek verdiniz. Siyonistleri Olimpiyat Oyunları'na davet ettiniz ve yaptıklarınızın bedelini ödeyeceksiniz, Paris sokaklarından kan nehirleri akacak."

Aynı kişi görüntüyü, bir oyuncağın kesik kanlı başını havaya kaldırarak sona erdirmişti.

İsrail'in, Fransa'nın 26 Temmuz'da ev sahipliği yapacağı Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılacağı açıklanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Konuk 1 ay önce Şikayet Et
    Demekki itrail Fransada kanlı eylemler yapacak, bunuda Müslümanların üzerine atacak. Hatta itrail karşıtı ülkelerin vatandaşları ve sporcularına karşı yapılabilir operasyonlar.
    Cevapla
  • MASK 1 ay önce Şikayet Et
    anlaşıldı itrail muhakkak bir filistinliyi ya satın aldı yada bir şeyler ile şantaj yaparak pariste o filistinliye eylem yaptıracak
    Cevapla
  • Yusuf 1 ay önce Şikayet Et
    Almanya’da bu haberden sonra daha bu sabah saat 5-6 gibi aniden bütün camii leri islam kültür merkezlerini polis baskın yaptı herhalde kapatacaklar
    Cevapla
  • üç hilal 1 ay önce Şikayet Et
    Adamlar nasıl yalan atarak bu işi yapıyorlar gördünüz mü? Ah ulan yahudi o olimpiyatlarda ne olacaksa müsebbibi sensin, çünkü bu işin planlayıcısısıda sensin.
    Cevapla
  • uluslararası 1 ay önce Şikayet Et
    israil pkk, pyd ve deaşı ve fetöyü kurup kullanıyor. bundan dolayı israile uluslararası mahkemelerde dava açılmalıdır. pkk, pyd , fetö ve deaşı kurup kendi çıkarları doğrultusunda kullandığı için. ayrıca bu terör örgütlerinin faaliyet gösterdiği ülkelere verdiği zararında maddi manevi tazmin edilmesi gerekli. israil pkk, pyd ve deaşı hamasa karşı savaştırıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmit Körfezi nasıl yaşama döndü! Başkan Büyükakın Haber7'ye anlattı...
Esnek çalışma geliyor: Sosyal güvenlik sistemi masada! Kıdem tazminatı tartışması sürecek