Dünyaya duyurdular: Türkiye savaş gemilerini bölgeye konuşlandırdı!

Yunan basını yine Türkiye'yi manşete taşıdı. Kathimerini gazetesi, Kerpe ile Çoban adaları dışında Türk savaş gemilerinin görüldüğünü okuyucularına duyurdu.

GİRİŞ 24.07.2024 07:33 GÜNCELLEME 24.07.2024 08:20
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış
 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenine katılmış, burada önemli açıklamalarda bulunmuştu.

"GEREKİRSE DENİZ ÜSSÜ VE DENİZ YAPILARINI KUZEYDE YAPARIZ"

Ankara'nın iki devletli bir çözüm dışında herhangi bir öneriyi kabul etmeyeceğini belirten Başkan Erdoğan, Yunanistan'ın Kıbrıs'ta deniz üssü kurma girişimi hakkında "Gerekirse deniz üssü ve deniz yapılarını kuzeyde yaparız. Bizim de denizimiz var" ifadelerini kullanmıştı.

YUNAN BAKANLARDAN SKANDAL AÇIKLAMALAR

Bu gelişmelerin ardından Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ve Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis, Open TV'ye verdikleri röportajlarda Türkiye'yi hedef alıp tehditler savurmuştu.

Kıbrıs'taki Türk ordusu için skandal bir şekilde 'işgalci' ifadesini kullanan Dendias, "Kıbrıslı Türklerin utanç şenliklerini ve İşgalci Türk Ordusu'nun yarım asırdır Kıbrıs'ta hukuk dışı varlığını en kesin şekilde kınıyoruz" dedi.

Yunanistan Sağlık Bakanı Georgiadis ise hazımsızlıkta boyut atlayarak, "F-35'lerle Ankara'ya bir gece ansızın gelebiliriz" cümlesini kurdu, Türkiye'nin havacılıkta 'sıfır' olduğunu iddia etti.

YUNAN BASININDA GÜNDEM TÜRKİYE: 5 TÜRK SAVAŞ GEMİSİ BÖLGEDE

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Yunan basını bir kez daha Türkiye'yi manşete taşıdı. Kathimerini gazetesi, Kerpe ile Çoban adaları dışında Türk savaş gemilerinin görüldüğünü sayfalarına taşıdı.

Gazetesi bugünkü manşetinde Türkiye'nin gerginliği artırdığını iddia ederek Kerpe ve Çoban Adası (Kasos ve Karpathos) arasındaki kıyı bölgesi sınırlarının hemen dışında kalan bir bölgeye son 24 saat içinde beş savaş gemisinin konuşlandırdığını yazdı.

İTALYAN BAYRAKLI GEMİ BÖLGEDE

Bölgede şu anda Girit ile Güney Kıbrıs arasında denizaltı kablosu döşenmesi için araştırma yapan İtalyan bayraklı gemi Ievoli Relume'nin de bulunuyor.

Kathimerini ayrıca, Türk savaş gemilerinin konumunun Yunan karasularının hemen dışında olduğunu kaydetti. Yani aslında haberdeki gerginlik tırmandırma iddiasının doğru olmadığını gemilerin konumunu yazarak da kendi kendisine onaylamış oldu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 68
  • Hyr 1 ay önce Şikayet Et
    dünya tüm gemilerini israile yığdı ki kıbrıs gibi el çabukluğu yapmayasınız. başka yerde cıngar çıkarırsınız gemileri oraya çekerlerse çökersiniz. ya da kendiler bilir. kedinin fareyle oynadığı gibi oynarsınız. bi ora bi bura.
    Cevapla
  • Karacı 1 ay önce Şikayet Et
    Hava gücü kıyaslaması... Askeri yetkililer açıklasın..
    Cevapla
  • insan 1 ay önce Şikayet Et
    yunan,ermeni ve rumlar fırsat bulduğu an saldırır Çok dikkatli olmamız gerekir.Bunlar gözü dönmüş katil sürüsüdür.
    Cevapla
  • Urfalı apti 1 ay önce Şikayet Et
    Mehter takımıyla edirneden girelim yunan. A anasını satıyım
    Cevapla
  • İpek 1 ay önce Şikayet Et
    On milyonluk nüfusu var kafa tutuyor.. ABD'ye güveniyor..Gerzekler ABD'ye güvenenler görüyoruz..sadece İstanbul nüfusu yeter size kendinizi çok kasmayın,öylede bizi bir gece ansızın Ankara'ya geliriz demeyin silinirsiniz haritdan..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i altüst eden strateji! Hamas'taki gizli belge ortaya çıktı
İstanbul ve birçok ilde cumartesi için Meteoroloji'den hava durumu uyarısı