Dört kol, dört bacak ve iki yüzle dünyaya geldi

Hindistan'da doğan bir bebek, 4 kol, 4 bacak ve 2 yüzle dünyaya geldi. Doktorlar, bu duruma açıklık getirdi.

Dört kol, dört bacak ve iki yüzle dünyaya geldi
Dört kol, dört bacak ve iki yüzle dünyaya geldi
GİRİŞ 24.07.2024 17:44 GÜNCELLEME 24.07.2024 17:44
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hindistan'da 38 yaşında olan Rama Devi, doğum sancıları başlayınca kırsaldaki hastaneye kaldırıldı. Devi'nin doğumu sorunsuz gerçekleşti ancak bebek için durum sorunsuz değildi.

Doğum esnasında herhangi bir komplikasyon yaşanmasa da Rama Devi'nin bebeği 4 kol, 4 bacak ve 2 yüzle dünyaya geldi. Devi'nin hamileliği boyunca hiç doğum öncesi tarama yaptırmadığı öğrenildi.

SADECE 5 SAAT HAYATTA KALABİLDİ

Daily Mail'in haberine göre doktorlar, bebeğin tam gelişmemiş başka bir bedenle yapışık olarak dünyaya geldiğini söylediler. Çocuğun henüz gelişmemiş olan bacaklarının ve kollarının göğsünden dışarı doğru çıktığı bilgisi edinildi. Yenidoğan bebek, sadece 5 saat hayatta kaldı.

Ailenin başka çocuklarının olduğu ve onların sağlıklı olduğu belirtildi.

HER 1 MİLYON ÇOCUKTAN 2'SİNDE GÖRÜLEBİLİYOR

Dünya genelinde her 1 milyon çocuktan ikisi, yüzün tamamının veya bir kısmının kopyalandığı nadir bir yapışık ikiz türü olan diprosopus ile dünyaya geliyor. Bu vakalarda, yüzlerin ve beyinlerin yalnızca bir beyin sapıyla bağlantılı olduğu biliniyor.

Mayo Clinic'e göre, gebe kalındıktan yaklaşık 8 ila 12 gün sonra, özdeş ikizleri oluşturmak üzere ayrılan katmanlar belirli organlara ve yapılara dönüşüyor. Sürecin erken sonlanmasıyla siyam ikizlerinin oluştuğu düşünülüyor. Bir başka teoriye göre, iki ayrı embriyo, gelişimin erken evrelerinde birleşiyor ve bu durum ortaya çıkıyor.

KAYNAK: DAİLY MAİL
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    cocuk haberini gordugum anda dedim kesin hindistan gercektende orasi cikti hep orda cikiyo bu haberler
    Cevapla
  • 6284 Beka sorunudur. 1 ay önce Şikayet Et
    İstisna olarak arada bir böyle normal doğum olabiliyor. Asıl şaşılacak olan,böyle istisnalar haricinde,tüm canlıların kudretli bir biyolojik denge içerisinde kusursuz bir yaradılışla var olması.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hindistan ne pis bir memleket bunlara ne göstersen boş adamlar zülümat içinde
    Cevapla
  • Konyalı 1 ay önce Şikayet Et
    Hindistan sokak lezzetlerinden sonra normal
    Cevapla
  • ercu 1 ay önce Şikayet Et
    Felsefe hikmeti ise, bütün harikulâde olan mucizat-ı kudreti âdet perdesi içinde saklayıp cahilâne ve lâkaydâne üstünde geçer. Yalnız harikulâdelikten düşen ve intizam-ı hilkatten huruç eden ve kemâl-i fıtrattan sukut eden nadir fertleri nazar-ı dikkate arz eder, onları birer ibretli hikmet diye zîşuura takdim eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı