AB'den Ukrayna'ya 4,2 milyar euro yardım kararı

Avrupa Birliği büyükelçileri, Ukrayna'nın yeniden inşası ve kamu yönetiminin işleyişini sürdürmesi amaçlı destek fonu kapsamında yaklaşık 4,2 milyar euro değerindeki ilk taksitin gönderilmesini onayladı.

AB'den Ukrayna'ya 4,2 milyar euro yardım kararı
AB'den Ukrayna'ya 4,2 milyar euro yardım kararı
GİRİŞ 24.07.2024 13:45 GÜNCELLEME 24.07.2024 13:45

Macaristan'ın AB Dönem Başkanlığı'nın X'teki paylaşımına göre, üye ülkeleri AB nezdinde temsil eden büyükelçilerin toplantısı (COREPER) Brüksel'de düzenlendi.

Büyükelçiler, "Ukrayna Aracı" kapsamında bu ülkenin yeniden inşası ve kamu yönetiminin işleyişini sürdürmesini desteklemek amacıyla oluşturulan fon kapsamında yaklaşık 4,2 milyar euro değerindeki ilk taksitin tahsil edilmesi konusunda anlaştı.

Bir sonraki adım olarak AB Konseyi'nde devam edecek yazılı prosedürle tahsilatın yapılması mümkün olacak.

AB, Ukrayna'nın makro-finansal istikrarını, kamu yönetiminin işleyişini ve yeniden inşasını desteklemek amacıyla "Ukrayna Aracı" isimli fon çerçevesinde 2024-2027 dönemi için 50 milyar euro hibe ve kredi sağlamayı amaçlıyor.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrailli Haham'dan skandal sözler! Filistinli esirlere tecavüz eden askerleri savundu
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu