Rusya Karadeniz’de İngiliz savaş uçaklarına karşı jet kaldırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz üzerinde İngiltere’ye ait iki Eurofighter Typhoon savaş uçağı ve bir RC-135 stratejik keşif uçağı tespit etmeleri üzerine Rus Su-27 savaş uçağı kaldırıldığını bildirdi.

GİRİŞ 24.07.2024 21:18 GÜNCELLEME 24.07.2024 22:17
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Rus hava sahası kontrol araçlarının Karadeniz’de Rusya Federasyonu sınırına yaklaşan bir grup hava hedefi tespit ettiği belirtildi.

Hava hedefinin kimliğini öğrenmek ve sınır ihlalini önlemek amacıyla Rus hava savunma güçlerine ait Su-27 savaş uçağının havalandığı kaydedilen açıklamada, "Rus savaş uçağının mürettebatı, hava hedefinin İngiltere Hava Kuvvetlerine ait bir çift (Eurofighter) Typhoon savaş uçağı ve bir RC-135 stratejik keşif uçağı olduğunu belirledi. Rus savaş uçağı yaklaşırken İngiliz uçakları Rusya Federasyonu devlet sınırından geri döndü." ifadelerine yer verildi.

Rus uçağının güvenli şekilde kendi havaalanlarına döndüğü ve sınırın ihlal edilmesine izin vermediği belirtilen açıklamada, "Rus savaş uçağının uçuşu, tarafsız sular üzerindeki hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallara ve güvenlik önlemlerine tam olarak uygun şekilde gerçekleştirildi." ifadesi kullanıldı.

Gerilim had safhada! Rus savaş uçaklarına emir verildi! ABD Hava Kuvvetleri bölgeye girdiGerilim had safhada! Rus savaş uçaklarına emir verildi! ABD Hava Kuvvetleri bölgeye girdi

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 32
  • Kenan 1 ay önce Şikayet Et
    Neden uçuriyonuz hani görme. Duymaz hale getiren cihazınız vardı giremesin batı
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın Putin sen derhal Karadenizi S 500 le donat, hatta Türkiye tarafında, o alçakların ne işi var?,, Gaziantep ❤️❤️❤️
    Cevapla
  • Paşa 1 ay önce Şikayet Et
    ABD bizim 50 yıllık düşmanımız, Rusya ile yüzyıllardır düşmanız! Kuş beyinli, cahil, dünyadan bi haber şunlara yorum yaptırmayın ya-.-
    Cevapla
  • Emrah 1 ay önce Şikayet Et
    Yeter artık Putinin Rusyanın Batı sınırlarına yerleştirdiği nükleer füzeleri Avrupa Başkentlerine göndermedin bu Deyyüz avrupa Amerika akıllanmaz
    Cevapla
  • ibo 1 ay önce Şikayet Et
    avrupadan gelecek şok dalgası ile radyasyon manyağı olaydık şöyle buram buram de mi
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    sayın putin bu işi çok uzattın başın fana agrıyacak .bu palyonço şakrabanı yok etmen lazım .bu abd finosunu infaz etmeden oraya huzur gelmez
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    dünyayı karıştıran ingilizler ve abd .rusya elindeki bütün nükleer füzeleri bu iki ülkeye atsa dünya barışa kavuşur
    Cevapla
  • Paşa 1 ay önce Şikayet Et
    Peki onlarda atom bombalarını fırlatınca ne olacak? Hep beraber cehennemde huzura kavuşuruz! Allahım ben bu cahillikle tek başıma mücadele edemiyorum, sen sabır ver !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Esenyurt'ta bi suç makinesi polise silah çekti, bir kurşunla yere mıhlandı
İstanbul ve birçok ilde cumartesi için Meteoroloji'den hava durumu uyarısı