ABD Kongresinde tarihi utanç: Gazze kasabını ayakta alkışladılar

Netanyahu, konuşma yapmak üzere 'onur konuğu' olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı. Netanyahu'nun konuşması, sık sık ayağa kalkan ve alkış tutan kongre üyeleri tarafından bölündü.

GİRİŞ 24.07.2024 21:53 GÜNCELLEME 25.07.2024 00:41
Bu Habere 399 Yorum Yapılmış

Netanyahu, konuşma yapmak üzere 'onur konuğu' olarak gittiği ABD Kongresi'nde alkışlarla karşılandı. Netanyahu'nun konuşması, sık sık ayağa kalkan ve alkış tutan kongre üyeleri tarafından bölündü. Netanyahu’nun konuşmasından önce çıkan detaylar şu şekilde:

"ABD İLE YAN YANA OLURSAK KAZANIRIZ"

"Bugün bir dönüm noktasındayız. Orta Doğu’da İran’ın terörü İsrail’i ve Arap kardeşlerimizi hedef alıyor. Bu barbarlık. Bu çatışma ölümü yüceltenler ve hayatı kutsayanlar arasındaki çatışma. Medeniyetin kazanması için ABD ve İsrail yan yana durmak zorunda. Çünkü yan yana olursak kazanırız, onlar kaybeder. Size şunun sözünü veriyorum, kazanacağız."

YALAN VE İFTİRALARA DEVAM

"7 Ekim'de 3 bin Hamaslı İsrail'e saldırarak vatandaşlarımızı katletti. Bunların arasında Amerikan vatandaşları da vardı. Kadınlara tecavüz ettiler, erkeklerin kafasını kopardılar, çocukları öldürdüler. 255 kişiyi Gazze'nin karanlık mahzenlerine sürdüler."

SOYKIRIMIN ORTAĞI OLAN SİYONİSTE ÖZEL TEŞEKKÜR

"Ailelerle görüştüm ve onlara tüm rehineleri eve geri getirene kadar dinlenmeyeceğimin sözünü verdim. Şu an biz konuşurken bir yandan aktif olarak rehinelerin serbest bırakılması için çabalara devam ediyoruz. Başkan Biden'a rehineler için çaba gösterdiği için teşekkür ediyorum.

Biden en karanlık zamanımızda ziyaretimize geldi, ona çok teşekkür ediyorum. Birbirimizi 40 yıldan uzun süredir tanıyoruz. Kendisi "Gururlu bir İrlandalı Amerikalı siyonistim" ifadesinde bulundu ve sonsuz desteğini her zaman yineledi."

KATLİAM YAPAN ASKERLERİNİ ALKIŞLATTI

Netanyahu, Gazze'ye havadan, karadan ve denizden düzenlediği saldırılarda, 13 bini çocuk 38 binden fazla Filistinliyi şehit eden İsrail askerlerini de alkışlattı.

"İRAN'IN TERÖRÜ BİZE TEHDİT"

Konuşmasına İran ile başlayan Netanyahu, "İran'ın terörü bize tehdit" ifadelerini kullandı. Soykırımcı başbakan, ülkesindeki 'savaş karşıtı' gösterilerin de İran tarafından fonlandığını öne sürdü.

DÜNYA İLE DALGA GEÇMEYE DEVAM EDİYORLAR

"İsrail'e soykırımcı diyerek atılan yalanlar antisemitizmin yükselişe geçmesine neden oluyor. Nerede antisemitizm yükselişe geçerse kınayıp buna karşı savaşmalıyız.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Gazzelileri aç bıraktığımıza dair iftira attı. Bu bir yalan. 40 binden fazla yardım tırının girmesine izin verdik. Gazze halkının yeteri kadar gıda alamamasının sebebi Hamas'ın onları çalmasıdır. Ayrıca UCM Savcısı bizi sivilleri hedef almakla suçladı. Bu da büyük bir yalan. Biz milyonlarca mesaj gönderdik, arama yaptık. Filistinli siviller saldırılardan uzak bölgelere gitmesini amaçladık. Ancak Hamas roketler fırlatarak sivil vatandaşlarını bile kaçtıkları için vurdu."

UCM'nin yakalama talebi Netanyahu'ya ABD rotasını değiştirttiUCM'nin yakalama talebi Netanyahu'ya ABD rotasını değiştirtti

"REFAH'TA YALNIZCA BİR SİVİL ÖLDÜ!"

"İsrail'i desteklemeye devam eden ABD'ye ve Kongre üyelerine teşekkür ediyorum. Hamas'ın yalanlarına inananlara şunu demek istiyorum: İsrail tarihteki tüm ülkelerden fazla olarak sivilleri korumak için elinden geleni yapıyor. Bu cümleyi ben değil akademisyenler söylüyor. Refah'ta on binlerce sivil öldürülecek dendi ancak ben geçen hafta bölgeyi ziyarete gittim ve kaç Hamaslı öldürdüklerini askerlerime sordum 103 dediler. Kaç sivil öldürüldüğünü sordum ve hiç sivilin öldürülmediğini sadece şarapnelden dolayı birinin hayatını kaybettiğini söylediler."

İsrail Refah'a saldırdı: Çok sayıda şehit ve yaralı varİsrail Refah'a saldırdı: Çok sayıda şehit ve yaralı var

ABD'DEN ÖĞRENDİĞİ SÖZDE DEMOKRASİ YALANI

"İsrail'in eli kolu bağlanırsa sıra Amerika'ya ve diğer ülkelere gelir. Ancak biz terörizme karşı savaşmaya devam edeceğiz. İran, tüm terörizmin arkasında. Bu sizi şaşırtmamalı. Sadece Batı medeniyetinin koruyucusu ve dünyanın en güçlü ülkesi ABD buna karşı çıkıyor. O yüzden İran, Washington'ı en büyük düşmanı olarak görüyor. İran Husileri ve Hizbullah'ı kullanarak terörizmi körüklüyor. İsrail olarak ABD gibi Orta Doğu'da demokrasiyi temsil ediyoruz. Bu yüzden Tahran çeteleri bize ölüm sloganları atıyor."

İRAN NÜKLEER SİLAHLA ABD'Yİ DE HEDEF ALIR

"Aslında biz hep İran ile savaşıyoruz. Nükleer silahları olursa hem bizi hem ABD'yi hedef alırlar. Sadece Tel Aviv'i değil sizi de koruyoruz. Bizim düşmanımız sizin düşmanınız, bizim galibiyetimiz sizin galibiyetiniz olacak. Hizbullah bize binlerce dron gönderdi ve füze ateşledi. Binlerce vatandaşımız evlerinden tahliye edildi. Şunun sözünü veriyorum. Kuzey sınırımızda güvenliği sağlamak için her şeyi yapacağız."

"SİLAHI VERİN İŞİ ÇABUK BİTİRELİM"

"ABD'nin desteğine büyük minnet duyuyorum. Amerikan askeri yardımını hızlandırmak, Orta Doğu'da daha büyük bir savaşı engellemeye olanak tanıyacaktır. Churchill, bize silah verin işi bitirin demişti. Ben de Washington yönetimine sesleniyorum. Bize silahı verin işi çabuk bitirelim."

Netanyahu şikayet etti, Dev uçak Tel Aviv’e indiNetanyahu şikayet etti, Dev uçak Tel Aviv’e indi

"HAMAS TESLİM OLURSA SAVAŞ YARIN BİTER"

"Hamas teslim olur ve rehineleri bırakırsa savaş yarın bile bitebilir. Ancak bunu yapmazlarsa İsrail Hamas'ın askeri yeteneklerini yok edene ve tüm rehineleri evlerine geri gönderene dek savaşmaya devam edecek. Hamas'ı yendiğimiz günden sonra yeni bir Gazze ortaya çıkabilir. Silahsızlaştırılmış bir Gazze'yi hayal ediyorum. Bizim için bir tehdit oluşturmamaları gerekiyor."

"KUDÜS BİZİM EBEDİ BAŞKENTİMİZDİR VE BİR DAHA ASLA BÖLÜNMEYECEK"

"Donald Trump'a Golan Tepeleri egemenliğimizi ve Kudüs'ü başkent tanıyarak büyükelçiliği taşıdığı için teşekkür ediyorum. Kudüs bizim ebedi başkentimizdir ve bir daha asla bölünmeyecek."

İSRAİL ABD'NİN VAZGEÇİLMEZ DOSTU

"İsrail ABD'nin vazgeçilmez dostu olmaya devam edecek. Hem iyi hem kötü zamanlarda sadık dostunuz olmaya devam edeceğiz. Bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum hepinize. Tanrı İsrail'i ve ABD'yi kutsasın. İttifakımızı kutsasın."

İÇERİDE ALKIŞ, DIŞARIDA PROTESTO!

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze politikasına tepkilerini ortaya koymak üzere toplanan binlerce kişi, Washington'da Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Amerikalı Müslümanlar ve Filistinliler kadar Netanyahu'nun politikalarına karşı çıkan çok sayıda Yahudi sivil toplum örgütü ile insan hakları aktivistleri de İsrail Başbakanı'nı protesto için bir araya geldi.

Ellerinde "Gazze'de hemen ateşkes", "Soykırımcı Bibi", "Soykırımcı Biden", "Özgür Filistin" ve benzeri yazıları içeren pankartlar taşıyan göstericiler, sık sık Netanyahu aleyhinde slogan attı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı Kongre binasına yaklaştırılmayan göstericilerin gün boyunca Beyaz Saray ile Kongre binası arasındaki ana arterlerde protestolarına devam etmesi bekleniyor.

TEK BAŞINA PROTESTO ETTİ

Kongre üyesi Filistin asıllı Rashida Tlaib, üzerinde "Savaş suçlusu" yazan döviz, boynundaki kefiye ve yakasındaki Filistin bayraklı broşuyla Netanyahu'yu protesto etti.

Kongredeki asil duruşundan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İktidara gerçeği söylemekten asla geri adım atmayacağım." ifadelerini kullandı.

Rashida Tlaib'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"İktidara gerçeği söylemekten asla geri adım atmayacağım.

İsrail'in apartheid hükümeti Filistinlilere karşı soykırım yapıyor. Filistinliler silinmeyecek. Bu duvarların dışında sokaklarda protesto yapan ve muhalif olma hakkını kullanan herkesle dayanışma."

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 399
  • Gürbüz 1 ay önce Şikayet Et
    O şehit edilen o bebeler / çocuklar, durduk yere gelmedi bu Dünya ya. Kendi kendilerine gelmediler bu Dünya ya. Onların SAHİBİNDEN KORKUN. Soykırımcılardan biri diyor ki "En Güçlü Zaman dayız". EY GAFİL / GAFİLLER, siz daha ne gördünüz ki. Gördükleriniz size yetmiyor, ne yapalım? Ama Yüce Allah yapar size yapacağını. Uçağın merdivenlerinden bile anlamıyorsun. Demek ki mesele zamanda.
    Cevapla
  • Gürbüz 1 ay önce Şikayet Et
    ZALİMLER ALKIŞLANIYOR, değil mi? Bu halin kıyametten farkı var mı ki?
    Cevapla
  • Gürbüz 1 ay önce Şikayet Et
    Eyyy DÜNYA HUKUK ALEMİ, ÜNİVERSİTE YETKİLİLERİ, EĞİTİMCİLER, eveeeeet NE DİYORSUNUZ BU HALE. Bir çift sözümüz yok mu ya?
    Cevapla
  • Gürbüz 1 ay önce Şikayet Et
    Yüce Allah, bu defa İYİCE AÇIĞA KOYDU SİZİ. Şimdiye kadar karanlıklarda çok kötü işler çevirdiniz. Allah bundan sonrası için işinizi ZORA SOKTU. En iyi durumunuz bundan böyle BADANAJ olacaktır, inşaAllah.
    Cevapla
  • Fani 1 ay önce Şikayet Et
    Dünya'yı yönetenler, siyonistler ve destekçileri ne kadar da alçak, zalim ve iki yüzlüymüş, Tiksindim. İnsan çok tehlikeli bir varlıkmış. Bütün bunlar olsa da, her ne olacaksa da nihayetinde Adil'i mutlak ve Kahhar olan Allah'ın (c.c.) mahşeri, hesabı ve azabı var çok şükür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
‘5 büyüklüğündeki depremde, Narlı Fayı'nın güney bölümü kırıldı’
İsrail'den 16 yaşındaki Filistinlinin naaşına işkence