Han Yunus'ta soykırım! Şehit edilen Filistinli sayısı açıklandı

Son dakika haberine göre, Gazze'deki Filistin hükümeti, işgalci İsrail'in Han Yunus kentinde "güvenli" olduğunu iddia ettiği bölgeye son 3 günde düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 129'a yükseldiğini açıkladı.

Han Yunus'ta soykırım! Şehit edilen Filistinli sayısı açıklandı
Han Yunus'ta soykırım! Şehit edilen Filistinli sayısı açıklandı
GİRİŞ 24.07.2024 22:52 GÜNCELLEME 24.07.2024 23:04
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisi'nden konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, İsrail'in Han Yunus kentine son 3 günde düzenlediği saldırılarda 129 kişinin şehit olduğunu, 416 Filistinlinin yaralandığı 44 kişinin de kayıp olduğu bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, yaralılardan 100'ünün henüz hastanelere sevk edilmediği kaydedildi.

İsrail saldırılarında 237 ev ve bina hasar görürken, 22 ev de sakinleri içerisindeyken bombalandı.

İsrail ordusunun, Han Yunus'ta Selahaddin Caddesi üzerinde hareket eden her şeyi hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, yaralılara ve cansız bedenlere ulaşmanın engellendiği belirtildi.

SİYONİST İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

İsrail'in, zorla yerinden etme başta olmak üzere çok sayıda insanlık suçu işlediği, bu durumun yüz binlerce hasta, hamile, çocuk, yaşlı ve özel ihtiyacı olan kişinin hayatını tehdit ettiği ve onları ölümle karşı karşıya bıraktığı vurgulandı.

Hükümetin Medya Ofisi, uluslararası topluma ve tüm dünya ülkelerine "bu utancı, suçları, katliamları derhal ve acilen durdurma" çağrısında bulundu.

İsrail ordusunun daha önce "güvenli bölge" olduğunu iddia ettiği kentin doğu bölgelerine yoğun saldırıları devam ediyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • muhammed 1 ay önce Şikayet Et
    evet..katil israil..ama hangi ülke bu konuda sicili temiz..hangi devlet ilk taşı atacak kadar temiz..hepsi sivil öldürüyor..sonra tıpkı neyanyahu gibi inkar ediyortlar
    Cevapla
  • abd yıkılasın 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye olarak abd den korktuk... bizde bela eksilmiyor vesselam.. hiç birşey yapmadık
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Başta müslümanları yöneten ve biz Müslüman halklar mahşerde nasıl bakacağız bu kardeşlerimizin yüzüne onların talep ettiği Cenneti mi isteyeceğiz ALLAH tan hangi yüzle ALLAH bizi affetsin diyeceğim hangi yüzle şunu biliyorumki ALLAH bunun hesabını başta bizi yönetenlerde ve bizden soracak
    Cevapla
  • KOÇ 61 1 ay önce Şikayet Et
    Müslüman devletler Gazzeyi kaderine terk etti gerçekten Müslümanım diyenlerin bu siyonistlerin her türlü işletmesini ticarethanesini yerle bir etmesi şart oldu başka yolu yok bu işin.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir dünya? Siviller çocuklar öldürülüyor. Abd kongresi alkışlıyor. Nalet olsun hepinize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bülent Kerimoğlu: Ekrem İmamoğlu, bir elinde ayı bir elinde güneşi tuttuğuna inanıyor
İsrail'i altüst eden strateji! Hamas'taki gizli belge ortaya çıktı