100'den fazla vicdanlı ABD Kongresi stajyeri Netanyahu'nun konuşmasını boykot etti

ABD Kongresi'nde staj yapan 100'den fazla stajyer, seçmenlerin taleplerini gerekçe göstererek Netanyahu'nun konuşmasını boykot etti.

100'den fazla vicdanlı ABD Kongresi stajyeri Netanyahu'nun konuşmasını boykot etti
100'den fazla vicdanlı ABD Kongresi stajyeri Netanyahu'nun konuşmasını boykot etti
GİRİŞ 25.07.2024 19:31 GÜNCELLEME 25.07.2024 19:31
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma sırasında kongre dışında İsrail karşıtı protesto düzenleyen göstericilere hakaret ederek, “Siz resmen İran'ın kullanışlı ahmakları haline gelmişsiniz” dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başlamasından bu yana ilk defa ABD Kongresi'ne seslendi. ABD Kongresi dışında binlerce kişi tarafından protesto edilen Netanyahu, ABD Kongresi'nde dakikalarca devam eden alkışlarla karşılandı. Netanyahu, konuşmasının başında Gazze'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 39 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği savaşı "medeniyet ve barbarlık" arasında yapılan bir savaş olarak tanımladı.

100'DEN FAZLA ABD KONGRESİ STAJYERİNDEN BOYKOT

Stajyerler, "Ülkenin demokratik kurumlarının bel kemiği olarak bizler, seçmenlerin sesini duyurmakla görevliyiz. Ezici talep açıktır: Başbakan Netanyahu insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı sorumlu tutulmalıdır. Bu seslerin susturulmamasını sağlamak bizim ahlaki yükümlülüğümüzdür. Bir protesto olarak birçoğumuz bugün iş bırakma kararı aldık. Netanyahu'nun eylemlerinin kurbanlarıyla tam bir dayanışma içindeyiz" dedi.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Baidin Netanyaunun kuklasi
    Cevapla
  • 5. KOL 1 ay önce Şikayet Et
    Senato ve meclisten de boykot var. Medya kendilerinin, Aynı anda abartıyor-sucu başkasına atıyor-ara bozuyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    kangasterler toplulugu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya-Ukrayna savaşında sürpriz gelişme! Son dakika ateşkes duyurusu
Selçuk Bayraktar: Dünya maalesef çok korkunç bir karanlığa doğru gidiyor