Pentagon ilk kez diyerek duyurdu: ABD'yi şaşırtan görüntü!

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Alaska kıyılarındaki uluslararası hava sahasında dün uçan Çin ve Rusya'ya ait 4 savaş uçağı için "ilk kez bu iki ülkenin birlikte uçtuğunu gördüklerini" belirtti.

GİRİŞ 25.07.2024 21:18 GÜNCELLEME 26.07.2024 10:49
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown ile Pentagon’da basın toplantısı düzenledi.

ABD ve Kanada'nın birleşik kuruluşu Kuzey Amerika Havacılık Savunma Komutanlığı (NORAD) tarafından Alaska kıyılarındaki uluslararası hava sahasında müdahale edilen Çin ve Rusya'ya ait 4 savaş uçağı olayının "sürpriz olmadığını" söyleyen Austin, bu bölgedeki gelişmeleri sürekli izlediklerini kaydetti.

Austin, "Burada istihbari konuları tartışmayacağım ancak ilk kez bu iki ülkenin birlikte uçtuğunu görüyoruz." İfadesini kullandı.

Rus ve Çin uçaklarının ABD ve Kanada hava sahasına girmediklerini, sınıra 300 kilometre kadar yaklaştıklarını belirten Austin, bu gibi durumlarda her zaman müdahaleye hazır olduklarını belirtti.

Austin, Rusya ile Çin’in, ABD Başkanı Joe Biden’ın adaylıktan çekildiği bir dönemde ABD’yi test edip etmediği şeklinde bir soruya da "Onlar bizi her zaman test ediyor ve bu hiçbirimiz için sürpriz değil." yanıtını verdi.

7 EKİM'DEN SONRA İSRAİL'E 'REKOR HIZDA' GÜVENLİK YARDIMI 

Biden’ın yerine aday gösterilen Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in güvenlik alanındaki etkisi hakkındaki soru üzerine Austin, "Siyasi yoruma girmeyeceğim ancak 3,5 yıldır kendisiyle toplantılar yapmış, gözlemlemiş biri olarak, her zaman hazırlıklıdır, karmaşık konulara çok faydalı girdiler sağlar." dedi.

Harris’i "kilit bir oyuncu" olarak niteleyen Savunma Bakanı, "Bu ülkeyi uluslararası arenada birçok kez temsil etti ve bunu çok profesyonel ve etkili bir şekilde yaptı." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dün Kongre’de yaptığı konuşmada ABD’den "Silahları hızlı verin, Gazze’de işimizi hızlı bitirelim" şeklindeki açıklaması için de Austin, 7 Ekim 2023’ten sonra İsrail’e "rekor bir hızda" güvenlik yardımı yaptıklarını ve bunun devam ettiğini söyledi ve Netanyahu’nun açıklamasına yorum yapmayacağını belirtti.

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Charles Brown da benzeri sorulara, Netanyahu’nun Gazze’deki sivil kayıplar konusundaki iddialarını "doğrulayacak veya yalanlayacak rakamları görmediğini" savunarak, İsrailli yetkililerle her görüşmede sivil kayıpların azaltılması ve insani yardımların Gazze’ye ulaşması konusunda baskı yaptıklarını söylemekle yetindi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresinde yaptığı konuşmada, binlerce Filistinlinin öldürüldüğü Gazze'nin Refah kentindeki durum için, burada "hiç sivilin öldürülmediğini" öne sürmüştü.

Netanyahu, Gazze'de, sivillerin öldürülmesiyle ilgili açıklamaların "yalan" olduğunu öne sürerek, "Duyduğunuz tüm yalanlara rağmen Gazze, şehir savaşları tarihinde savaşmayan sivillerin savaşanların kayıplarına göre en düşük olduğu yerdir." iddiasında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 46
  • zafer türkün 1 ay önce Şikayet Et
    zaten açıklamınıza gerek yok siyonist çocuk katilleri ortağı olduğunuz için gerek yok açıklamana
    Cevapla
  • tamamen batıyorlar 1 ay önce Şikayet Et
    Abd ve israil ekonomisi çökmeye devam ediyor, çünkü gazzedeki savaş israilin ve abd nin kaynaklarını hızla tüketiyor. İsraile gönderilen her sent ve israile gönderilen her silah ve mühimmat abd paralarını buharlaştırıyor.
    Cevapla
  • yusufcuk 1 ay önce Şikayet Et
    it iti ısırmaaaaz
    Cevapla
  • Huseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Ettiğinizi çekersiniz inşeallah Osmanlı dan sonra mazlumlar sahipsiz kaldı
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 ay önce Şikayet Et
    Bu şekilde zalimleri desteklemeye devam ederseniz, yakında bütün Dünyanın size karşı yan yana uçtuğunu görürseniz hiç şaşmayın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi Akdeniz’de dengeleri mi değiştiriyor?
Otonom kamyon akıllı yollarda! Bakan test etti