Beyaz Saray'dan Netanyahu'ya gösterici tepkisi!

Beyaz Saray, Netanyahu'nun ABD'li göstericiler için "İran'ın kullanışlı aptalları" demesine tepki gösterdi.

GİRİŞ 25.07.2024 22:30 GÜNCELLEME 26.07.2024 09:49
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

ABD yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto eden Amerikalıları "İran'ın kullanışlı aptalları" şeklinde nitelemesini "talihsiz ve yanlış bir düşünce" diyerek reddetti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Direktörü John Kirby, Beyaz Saray'daki basın brifinginde Netanyahu'nun ABD ziyareti ve Kongredeki konuşmasına ilişkin soruları yanıtladı.

Kirby, bir soru üzerine, Netanyahu'nun İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto eden Amerikalıları "İran'ın kullanışlı aptalları" şeklinde nitelemesini doğru bulmadıklarını belirtti.

İran'ın Amerikan siyasetine müdahale girişimleri olduğunu ve bu konuda kendilerinin de hassas davrandığını belirten Kirby, "İran elbette bazı protestocuların fonlanmasına katkıda bulunmuştur. Ancak herkesi bu fırça ile boyamak talihsiz ve yanlış bir düşüncedir. Buradaki gösterilerin büyük bölümü barışçıl gösterilerdi ve organikti." dedi.

ABD'de uzun süre devam eden ve Netanyahu yönetiminin politikalarını eleştiren gösterilerin insanların gerçek endişelerinin bir yansıması olduğunu belirten Kirby, "Demokrasi tam da böyle bir şey." diye konuştu.

ABD'deki Filistin destekçisi göstericileri ağır ifadelerle eleştiren Netanyahu, "İran'ın göstericileri fonladığını" savunarak, "Resmi olarak İran için kullanışlı aptallara dönüşmüş durumdasınız." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 96
  • Morelli 1 ay önce Şikayet Et
    Abdye bir avuc zionist seytan yonetiyor hersey ortada 11 eylul gibi bu seytan konusma yaptigi sirada butun binayi havaya ucurmaliydi hepsinden kurtulurdu bu dunya yeni bir 11 eylul yapilmali
    Cevapla
  • sude 1 ay önce Şikayet Et
    alkışlıyordunuz ya embesiller 4 dk kim alkışladı o zaman aklınız nerdeydi
    Cevapla
  • Ruhi 1 ay önce Şikayet Et
    Allah bu zalimler ordusunu perişan etsin bize de bunu görmeyi nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • Mmdoff 1 ay önce Şikayet Et
    Hayvan mertebesinde birinin kalkıp insanlara hitap edecegini mi sandınız.Onu dinleyen ve alkışlayanlar da aynı mertebede.Bu da dünyanın öğretim sistemi
    Cevapla
  • Misafirurfalı 1 ay önce Şikayet Et
    Amerikalı SİYAHİ. MÜSLÜMAN MALKOLM NE DEMİŞ ,,,,,,,, BUNLAR İKİ YÜZLÜ 1959 SA DUİKASTE KURBAN GİTMİŞTİ YANI BAŞIMIZDA Kİ TERÖRİSTANI HAVA SAVUNMA SİSTEMİ İLE DONATAN USA OPERASYON YAMAYI DURMADAN ZORLAŞTIRIYOR BILMEYEN VARMI HERGÜN BIR SENARYO BIR OPERASYON YAPILIRSA GIZLIMOLUR AYLAR ÖNCE IFSA EDILMEZ AMMA KACIN GIDIN DIYERCESINE DOGRUMU ACABA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı