Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da görüştüğü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, Gazze'de ateşkes konusunda kalan boşlukların doldurulması ve en kısa sürede anlaşmanın tamamlanması gerektiğini belirtti.

Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes çağrısı
Biden'dan Netanyahu'ya ateşkes çağrısı
GİRİŞ 26.07.2024 06:32 GÜNCELLEME 26.07.2024 06:32
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, Biden ile Netanyahu arasında Beyaz Saray'da gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, Biden ile Netanyahu'nun Gazze'deki son durumu, halen devam eden ateşkes görüşmeleri sürecini ve esirlerle ilgili konuları detaylı şekilde ele aldığı belirtildi.

Açıklamada, "Başkan Biden, (Gazze'de ateşkes anlaşmasıyla ilgili) kalan boşlukların doldurulması ve mümkün olan en kısa sürede anlaşmanın tamamlanmasını, esirlerin eve dönmesini ve Gazze'deki savaşta kalıcı bir sona erişilmesi gerektiğini belirtti." ifadeleri kullanıldı.

Görüşmede Biden'ın "Gazze'deki insani krizi de gündeme getirdiği" aktarılan açıklamada, ABD Başkanı'nın Netanyahu'ya, Filistinlilerin acil temel ihtiyaçlarının karşılanması konusunda tüm engellerin kaldırılması gerektiğini vurguladığı da kaydedildi.

Biden'ın ayrıca, ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan "sarsılmaz" taahhüdünü bir kez daha yinelediği ve İran ile Hizbullah gibi bölgesel "tehditlere" karşı işbirliği mesajı verdiği de ifade edildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bidon zaman kazanma soy kırımı tam bitirene kadar dünyayı oyalamadır. Tüm dünya artık bilsin ki ABD ezeli zalim bir katildir.Bir tek ABD yok yandaslarıda aynı.. Yüce Rabbın da bir planı olduğunu unuttu abd ve yandaşları. Görecez bakalım hak neyler. Katliamlarının hesabını gözlerini oyarak alacaktır inşallah
    Cevapla
  • Soner 1 ay önce Şikayet Et
    Alkışlarken mi ateşkes istemiş.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Hep yalan seçimlerde müslüman kesimin oyunu almak için
    Cevapla
  • taşgan 1 ay önce Şikayet Et
    Hem ateşkes çağrısı hemde alkışa devam soysuzlar
    Cevapla
  • Resul 1 ay önce Şikayet Et
    Gelen gideni aratır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depreme hazırlık bir beka meselesidir
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!