İran el koymuştu: Tüpraş 1 milyon varil petrolünü geri aldı

İran, ocak ayında el koyduğu tankerde bulunan Tüpraş'a ait 1 milyon varil ham petrolün geri alınmasına onay verdi. Tüpraş, 23-25 Temmuz tarihlerinde petrolü başka bir tankere aktardıklarını açıkladı.

GİRİŞ 26.07.2024 08:39 GÜNCELLEME 26.07.2024 10:35
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İran, sene başında el koyduğu petrol tankerinde bulunan Tüpraş'a ait ham petrolü serbest bıraktı.

Marshall Adaları bayraklı "St. Nikolas" isimli petrol tankeri, ocak ayında Irak'tan Türkiye'ye gelirken Umman yakınlarında İranlı silahlı grubun baskınına uğramıştı. İran donanması, "ABD gemisi" olarak nitelediği tankere yargı kararı uyarınca el koyduğunu bildirmişti.

GEMİ İRAN'IN ELİNDE AMA PETROL GERİ ALINDI

Reuters'a bilgi veren bir denizcilik kaynağı, geçen sene de ABD ve İran arasında krize yol açan "St. Nikolas" adlı tankerin hâlâ İran'ın elinde olduğunu belirtti. İran el koyduğu esnada tanker 1 milyon varil petrol taşıyordu. Kaynak, "Haftalar süren müzakerelerin ardından ham petrol geri verildi." dedi.

TÜPRAŞ'TAN AÇIKLAMA: TÜM PETROLÜMÜZÜ GERİ ALDIK

Tüpraş'tan yapılan açıklamada da tankerin Irak devlet petrol şirketi SOMO'dan alınmış yaklaşık 1 milyon varil ham petrolü taşıdığı ifade edilerek, "23-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen gemiden gemiye transfer operasyonuyla söz konusu ham petrolün tamamı şirketimizce geri alınmış olup, Eylül ayında rafinerimize ulaşması beklenmektedir." denildi.

İran etrafındaki tanker trafiğini takip eden "United Against Nuclear Iran" adlı kurulun yetkilisi Claire Jungman'ın verdiği bilgiye göre petrol, Tüpraş'ın iştiraki Ditaş tarafından işletilen T. Semahat adlı Türkiye bandıralı tankere yüklendi.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 17
  • Gurbet 1 ay önce Şikayet Et
    İran kendisi Amerika'ya Petrol satıyor hedefleri Türkiyi yok etmek.İran İsrail Amerika Avrupa bunlar aynı kafa aynı katiller hedefleri Türk ve İslam alemini yok etmek
    Cevapla
  • özlü yorum 1 ay önce Şikayet Et
    11 ocak ta el koymuşlardı. 6 aydan fazla zaman geçti sahi hiç duymadınız mı?
    Cevapla
  • UYAN TÜRKİYE 1 ay önce Şikayet Et
    Bizim petrolümüz bize yetmezken,katil.siyonist ABD Gemisine neden yükleniyor,petrolü bizden alıp 100 katına tekrar bizemi satıyorlar,devlet yetkililerin zaafından.ve Syonist ABD ye kölemiyiz
    Cevapla
  • O s m a n K A Y A 1 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar Netanyahu kadar İran'ı tanısalardı, dünyada dengeler değişirdi
    Cevapla
  • O s m a n K A Y A 1 ay önce Şikayet Et
    İran İslam Cumhuriyeti ile zalim, katil, İsrail destekçisi savaş suçlusu ABD, mücadele halinde iken, Tüpraş'ın, ABD gemisi ile petrol taşıması sebep olmuş bu gelişmelere. Umarım bundan sonra dikkat edilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!
‘5 büyüklüğündeki depremde, Narlı Fayı'nın güney bölümü kırıldı’