Batı Şeria'daki Hamas yetkilisi vefat etti

Filistin Tutuklu İşleri Komisyonu, Hamas'ın Batı Şeria'daki üst düzey yetkililerinden 63 yaşındaki Mustafa Muhammad Abu Ara'nın, tutuklu bulunduğu Ramon Hapishanesi'nden hastaneye kaldırılırken hayatını kaybettiğini açıkladı.

Batı Şeria'daki Hamas yetkilisi vefat etti
Batı Şeria'daki Hamas yetkilisi vefat etti
GİRİŞ 26.07.2024 08:55 GÜNCELLEME 26.07.2024 15:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Filistin Tutuklu İşleri Komisyonu, Batı Şeria'daki bir Hamas liderinin sağlık durumunun kötüleşmesi sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Komisyon'dan yapılan açıklamada, 63 yaşındaki Mustafa Muhammad Abu Ara'nın, İsrail'in güneyindeki Ramon Hapishanesi'nden hastaneye kaldırılırken vefat ettiği belirtildi:

"Tutuklanmadan önce ciddi sağlık sorunları yaşıyordu ve yoğun tıbbi takibe ihtiyacı vardı. Ancak tutuklandığı andan itibaren Şeyh Abu Ara, tüm tutuklular gibi, imha savaşının başlangıcından bu yana benzeri görülmemiş suçlarla (işkence) karşı karşıya kaldı."

Filistinli kuruluş, geçen yıl Ekim ayında tutuklanan Abu Ara'nın işkenceye maruz kaldığını ve tedaviden mahrum bırakıldığını söyledi.

HAMAS'TAN BAŞSAĞLIĞI

Hamas'tan yapılan açıklamada, Ara'nın ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilenerek, "Lider ve tutuklu Abu Ara'nın vefatından dolayı yas tutuyoruz ve işgalcileri (İsrail'i), kasıtlı tıbbi ihmal yoluyla onun öldürülmesinden sorumlu tutuyoruz. Hamas, bu menfur suçun işgalcilerin devam eden imha savaşı ve sistematik cinayetleri çerçevesinde gerçekleştirildiğini vurguluyor." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet makamı ali olsun.
    Cevapla
  • Harun DOĞRU 1 ay önce Şikayet Et
    Rabb'im Makamını Yüksek Eylesin
    Cevapla
  • Selami 1 ay önce Şikayet Et
    Nemrut ve firavunda işkence yapiyordu. Akibetleri berbat oldu. Rabbim bu zalimlerin düzenlerini boz.rahatlarini huzurlarini boz
    Cevapla
  • Kayserili. 1 ay önce Şikayet Et
    cennetin en güzel yeri sizlerindir inşallah.
    Cevapla
  • eko 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim şahadetini ve cihadını kabul buyursun. Âmîn..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray'da ayrılık! Süper Lig'in yeni ekibine gitti
Son dakika: Kayıp Narin Güran'ın DNA’sının çıktığı araç ortaya çıktı!