Milyonlarca kişi etkilendi: Beryl Kasırgası 36 can aldı

ABD'nin Teksas eyaletinde Beryl Kasırgası nedeniyle ölenlerin sayısı 36'ya çıktı

GİRİŞ 26.07.2024 15:49 GÜNCELLEME 26.07.2024 15:49
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD'nin Teksas kıyılarında 8 Temmuz'da çıkan Beryl Kasırgası nedeniyle ölenlerin sayısı 36'ya yükseldi. "Kategori 1" şiddetinde çıkan kasırganın ardından, Teksas'ın bazı bölgeleri şiddetli rüzgar ve yağış etkisiyle sular altında kaldı. Yaşanan felakette elektrik kesintileri ise 3 milyon kişiyi günlerce etkiledi.

Kasırga nedeniyle Houston şehri başta olmak üzere eyalet genelinde çok sayıda ağaç yollara devrildi, pek çok ev ve iş yeri hasar gördü. Yetkililer, 9'u Fort Bend County, 11'i de Houston'da olmak üzere eyalette kasırga nedeniyle toplam 36 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

ELEKTRİK KESİNTİSİ GÜNLERCE GİDERİLEMEDİ

Teksas'ta eyalet meclisinde, elektrik dağıtım şirketinin günlerce süren elektrik kesintisini giderememesinin sebebine dair inceleme başlatılması için komisyon kuruldu. Uçuş trafiğini takip eden FlightAware sitesine göre de kasırganın etkisini gösterdiği günden bu yana Houston'daki iki havalimanında 1000'den fazla uçuş iptal edildi.

Teksas sahilindeki halk, evlerinin ve iş yerlerinin camlarını tahtalarla kapatarak kasırgaya karşı önlem almıştı. Sahil kasabalarında oturanlar da tahliye emri sonrası bulundukları yerlerden ayrılmaya başlamıştı.

KAYNAK: AA
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul’da doğdu. Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2020 yılında yüksek onur öğrencisi olarak mezun oldu. Üniversite döneminde 30. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışmasında 3.’lük ödülü almaya hak kazandı. Üsküdar Üniversitesinde Medya ve Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisans eğitimine devam etti. İş hayatına haber editörü olarak başladı ve ardından kurumsal iletişim uzmanı olarak çalıştı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nda 3 yıla yakın kurumsal iletişim uzmanı olarak deneyim yaparken bir yandan Gençlik Liderliği Eğitim Programı'nda proje koordinatör yardımcısı olarak görev aldı. Sunucu olarak yer aldığı Balkan Sözlüğü programı TRT Türk’te dönemsel olarak yayınlandı. Sivil toplum kuruluşları ile gençlik çalışmalarında gönüllülük faaliyetlerinde bulunmaya ve amatör fotoğrafçılık yapmaya devam ederken meslek hayatına Haber 7’de “Asistan Editör” olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • sait dbakır 1 ay önce Şikayet Et
    yıkılıp yok olasn gavur abd israil avrupa
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Tüm ABD yok olur inşallah
    Cevapla
  • Mustafa 1 ay önce Şikayet Et
    Ey Allahım bu zalim topluluğu kahru perişan eyle Yarabbi
    Cevapla
  • Bay y 1 ay önce Şikayet Et
    Pentagon ve Beyaz Saray,, Bu bol irinli çıbanlar acil belaya ve gazablarına ihtiyaçları oldukları kesindir,Sen nasip eyle, Allahım..Amin..
    Cevapla
  • Diriliş... 1 ay önce Şikayet Et
    zülümü alkışlayan bu katil ülkeyi sen talan et güzel allahım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail vatandaşları resmen harekete geçti! Netanyahu için yolun sonu! Tam 500 bin...
'Çevreci' Şahan Gökbakar fena yakalandı! Villası kaçak çıktı! Yıkım kararı