Obama, Harris'e desteğini açıkladı

Eski ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama, Başkan Joe Biden'ın yarıştan çekilmesiyle Demokratların adayı haline gelen Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i 5 Kasım'daki seçimlerde desteklediğini duyurdu.

Obama, Harris'e desteğini açıkladı
Obama, Harris'e desteğini açıkladı
GİRİŞ 26.07.2024 13:57 GÜNCELLEME 26.07.2024 13:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Eski ABD Başkanı Barack Obama, eşi Michelle Obama ile Harris'le yaptıkları ortak telefon görüşmesinin videosunu X sosyal medya hesabından paylaştı.

Eski Başkan Obama, "Michelle ve ben, seni desteklemekten ve bu seçimden galip gelip Oval Ofis'e girmen için elimizden gelen her şeyi yapmaktan gurur duyacağımızı söylemek için aradık." dedi.

Michelle Obama da Harris'le gurur duyduğunu söyleyerek, bunun "tarihi bir olay" olacağını dile getirdi.

Kamala Harris de X hesabından, Obama çiftine "Sizin desteğinizi almak benim için çok önemli." diyerek, teşekkür etti.

ABD Başkanı Biden, 21 Temmuz, X hesabından yaptığı açıklamada, başkanlık yarışından çekildiğini ve Başkan Yardımcısı Harris'i kendi yerine önerdiğini duyurmuştu.

Demokrat delegelerin yarıdan fazlasının desteğini kısa sürede toplayan Harris, böylece partinin başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşmıştı.

Demokrat Partinin başkan adayı, 19-22 Ağustos'ta Chicago kentinde yapılacak parti kongresinde resmi olarak belirlenecek.

Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Hakkı hoca 1 ay önce Şikayet Et
    ABD yi kim yerle bir edecekse başına o gelsin
    Cevapla
  • Erdoğan 1 ay önce Şikayet Et
    şeytan şeytan ı destekliyor
    Cevapla
  • Hakan TAŞÇI 1 ay önce Şikayet Et
    Türk ve Müslümanın Dünya Barışının düşmanı BARAK OBAMA.JOE BİDEN .KAMALA HARİS .TRUMP hepsi Yahudi kuklası ve soytarısıdırYahudiler BİLL .CLİNTON biraz emirlerinin dışına çıktı.Filistine barış getirecekti. MONİKA LEVİNSKİ ile şantaj yaptılar.ıayar verdiler.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ben Trump u Detekliyorum Terörist Abd yi Parçalanması İçin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'de gerilim! Mansur Yavaş kürsüde isyan etti!  Özel ve İmamoğlu'ndan jet cevap
Manisa'da kadına şiddet kameralarda!