Fransa’da şaşırtan araştırma! Tavuklar duygulara tepki veriyor

Bilim insanları, tavukların korktuğunda veya heyecanlandığında kızardığını, memnun hissettiğinde de başlarında bulunan tüyleri kabarttığını tespit etti.

Fransa’da şaşırtan araştırma! Tavuklar duygulara tepki veriyor
Fransa’da şaşırtan araştırma! Tavuklar duygulara tepki veriyor
GİRİŞ 26.07.2024 21:24 GÜNCELLEME 26.07.2024 21:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Tours Üniversitesinden araştırmacılar, 10'u ticari çiftlikten, 8'i de özel yetiştiricilerden iki grup tavuğun, yemekle ödüllendirilmek veya kucağa alınmak gibi farklı duygusal tepkilere neden olan durumlar esnasında sergiledikleri davranışlarını filme aldı.

Görüntüleri inceleyen bilim insanları, tavukların yüzlerindeki tüyle kaplı olmayan açıkta kalmış derinin, korku ya da heyecan duygusu hissedince kızardığını belirledi.

Araştırmacılar, ayrıca kuşların, dinlenme ya da rahatlama gibi kendilerini memnun ve huzurlu hissettiren faaliyetler sırasında başlarında yer alan tüyleri kabarttığını tespit etti.

Çalışma sonucunda, kızarmanın ilk kez tavukların ruh halleriyle ilişkilendirildiğini vurgulayan bilim insanları, bulguların bu kuş türünün duygularını anlamak için yeni bir yol sunduğunu ve hayvancılık endüstrisinde kullanılabileceğini aktardı.

Çalışmanın detaylarına "Plos One" dergisinde yer verildi.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • kemal 1 ay önce Şikayet Et
    Bunu bilmeyen tavukçu yoktur zaten. Tek sorun bir tavukçunun bunu araştırma yapmaya değer bir konu olarak görmemesi veya araştırma olarak nasıl yayınlanacağını bilmemesidir. Bir tavukçumuzın tavukçuluk tarihine altın harflerle geçmesinin önündeki engel budur.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ben 30 yıl önce tespit ettim bunu. Anca mı farketmisler
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Ama fransa bir tavuk bile olamıyor ne yazıkkkk
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 1 ay önce Şikayet Et
    Bazı küçük tavuk çiftliklerinde yumurtlama konudunda daha fazla verim almak için klasik müzik dinletiliyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz
Manisa'da kadına şiddet kameralarda!