Trump'ın kulağını sıyıran mermi mi metal parçası mı?

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın suikast girişimi esnasında sağ kulağından yaralanmasına merminin mi yoksa metal parçasının mı neden olduğu tartışılmaya başlandı. New York Times'ın raporuna göre Trump'ın sağ kulağını mermi sıyırdı.

GİRİŞ 26.07.2024 23:49 GÜNCELLEME 27.07.2024 10:56
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

ABD Pensilvanya'da 13 Temmuz'daki seçim mitinginde suikast girişimine uğrayan eski ABD Başkanı Donald Trump'ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan duruma ilişkin bir tıbbi kaydın bulunmaması tartışmalara yol açtı. Suikast girişiminin üstünden neredeyse 2 hafta geçmesine rağmen yetkililerden konuyla ilgili açıklama yapılmadı.

NEW YORK TIMES'TAN VİDEO ANALİZİ

New York Times gazetesinde video analizlerden yararlanılarak yayımlanan raporda Trump'ın merminin sağ kulağını sıyırması sonucu yaralandığı belirtildi. Trump'ın, suikast girişimi zanlısı Thomas Matthew Crooks'un ateşlediği 8 merminin ilkiyle yaralandığına işaret edilen raporda, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) olay yerindeki metal parçalarını incelediği kaydedildi.

MERMİLERİN ÇATIRTISI TRUMP'IN KONUŞTUĞU MİKROFONDAN DUYULUYOR

Raporda, zanlının ilk 3 el ateşi sırasında Trump'ın hareketlerinin incelendiği videonun kilit önem taşıdığı vurgulanan raporda, "Mermilerin çatırtısı Trump'ın konuştuğu mikrofondan duyuluyor. İlk ve ikinci atışın arasında neredeyse bir saniye geçiyor. Bu kısa arada da Trump elini kulağına götürüyor" ifadeleri kullanıldı.

Montana Üniversitesinden ses uzmanı Rob Maher, raporu inceleyerek, "Adam birden irkiliyor ve sağ eli ilk duyulan atışla ikinci arasındaki zamanda sağ kulağına gidiyor. Tribünlerde de ilk atışın ardından karışıklık yaşanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Montana Üniversitesinden ses uzmanı Rob Maher

FBI DİREKTÖRÜNÜN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMASI

Bu arada, FBI Direktörü Christopher Wray, açıklamasında, "'Trump'ın sağ kulağından yaralanmasına neden olan bir mermi mi yoksa bir metal parçası mı?' soruları var" ifadesini kullanmıştı. Trump ise birçok kez "Demokrasi için kurşun yedim" görüşünü paylaşmıştı.

FBI Direktörü Christopher Wray

TRUMP'IN DOKTORUNDAN YALANLAMA

ABD’nin eski Başkanı Donald Trump'ın suikast girişimi esnasında sağ kulağından yaralanmasına merminin mi yoksa şarapnel parçasının mı neden olduğuna yönelik tartışmalara Trump'ın Beyaz Saray’dayken doktoru olan Ronny Jackson da katıldı.

Trump'ın Beyaz Saray’dayken doktoru olan Ronny Jackson

Jackson, Trump'ın kulağına kurşun değil şarapnel isabet ettiği iddiasını yalanlayarak, "Kurşundan başka bir şey olduğuna dair kesinlikle hiçbir kanıt yok" dedi.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Christopher Wray’ın Trump'ın kurşunla mı yoksa şarapnel parçasıyla mı yaralandığının henüz netleşmediğine ilişkin açıklamasına değinen Jackson, “Direktör Wray'in başka bir şey öne sürmesi yanlış ve uygunsuzdur” ifadelerini kullandı.

Jackson, Irak Savaşı’nda sıhhiyeci olarak görev yaptığını ve kariyeri boyunca pek çok kurşun yarasını tedavi ettiğini belirtti.

“HAYIR, NE YAZIK Kİ KULAĞIMA İSABET EDEN BİR KURŞUNDU”

Trump, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Wray'i hedef alarak, “Hayır, ne yazık ki kulağıma isabet eden bir kurşundu ve çok sertti. Cam yoktu, şarapnel parçası yoktu. Bir zamanların şanlı FBI'ın ABD’nin güvenini kaybetmesine şaşmamalı” dedi.

Trump'ın kampanya sözcülerinden Jason Miller ise, Trump'ın kurşun dışında bir şeyle vurulduğuna dair iddiaları "komplo" ve “saçmalık” olarak nitelendirdi.

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesindeki seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda mitinge katılan bir kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı.

FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

KAYNAK: İHA, , HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 62
  • Zorbey 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten öldürülen sahismi Trump u vurdu yoksa başka bir atış mi!? İlginç değil mi adam atış esnasında resmi var ve atıştan sonra hemen vuruluyor..!!
    Cevapla
  • sahabe 1 ay önce Şikayet Et
    Yalan dolan
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 ay önce Şikayet Et
    İnsanları aptal yerine mi koyuyorlar, yoksa bu ABD' liler aptal mı? Silahtan sadece mermi çıkar, mermi ancak sert bir cisme çarparsa parçalanır. Havada giderken parçalara ayrılmaz. konuşmak bile abes. Trump başını çevirmese bu mermi sağ kulağından girip beynini dağıtacaktı....
    Cevapla
  • Anahtar 1 ay önce Şikayet Et
    Açtığınız çukura kendiniz düşersiniz inşallah
    Cevapla
  • Yaren 1 ay önce Şikayet Et
    Gebermedi gitti Yahudi yanlısı seçimi bu kazanırsa sa Filistin Lübnan Suriye ırak komple israil olur vesselam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paris 2024'e Türkiye damgası! Millilerimizden 28 madalya
Türkiye'den İsrailli bakana sert tepki: İftira ve yalan dolu!