Venezuela'da son dakika gelişmesi! Maduro izin vermedi! Uçaktan indiler

Venezuela'da yarın yapılacak devlet başkanlığı seçimini takip etmek isteyen eski 5 devlet başkanının bulunduğu Panama uçağının Venezuela'ya gelmesine müsaade edilmedi.

GİRİŞ 27.07.2024 09:40 GÜNCELLEME 27.07.2024 14:20
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Ulusal basında çıkan habere göre, muhalefetin daveti üzerine eski 5 devlet başkanı seçimleri takip etmek için Venezuela'ya gelmek istedi.

Yetkililerin, eski devlet başkanlarının içinde olduğu Panama uçağının Venezuela'ya gelmesine izin vermemesi üzerine uçak hareket etmedi.

NOTA VERDİLER

Panama Dışişleri Bakanı Javier Martínez-Acha, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, uçağın kalkışına engel olunması nedeniyle Panama'daki Venezuela diplomatik misyonu temsilcisinin bakanlığa çağrıldığını söyledi.
 

Maduro gözünü kararttı! Teyakkuza geçildi! Yaptıkları son hata olurMaduro gözünü kararttı! Teyakkuza geçildi! Yaptıkları son hata olur




PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

Acha, daha sonra Panama televizyonuna yaptığı açıklamada ise eski devlet başkanlarının uçaktan indiğini ve Venezuela Ulaştırma Bakanı Ramon Celestino Velasquez'in, uçağın yeniden Venezuela'ya hareket etmesinde hiçbir engel bulunmadığını kendisiyle paylaştığını belirtti.

Panama Dışişleri Bakanlığı da duyurusunda, iki ülke arasındaki uçuşlarda herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı ve olayın dikkatli bir şekilde analiz edildiği bilgisi paylaşıldı.

UÇAKTA KİMLER VARDI?

Uçakta bulunan kişilerin eski Panama Devlet Başkanı Mireya Moscoso, eski İspanya Başbakanları Jose Maria Aznar ve Mariano Rajoy, eski Meksika Devlet Başkanlarından Felipe Calderon ve Vicente Fox olduğu haberlere yansıdı.

Venezuela basınında çıkan haberde ise Ulusal Seçim Konseyi'nin (CNE) haftalar önce seçimde gözlemci olarak yer alacak yetkililere davetiyeyi gönderdiği ve muhalefet tarafından davet edilen eski devlet başkanlarının ise listede bulunmadığı bildirildi.

Venezuela halkı, 28 Temmuz'da yeni devlet başkanını seçmek için sandık başına gidecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Maduro darbecilere ve satılıklar a izin vermedi
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    en güzelini yapmışsın, ülkeyi karıştırmak isteyen hainlere izin verme hatta vatandaşlıktan at Sen Türkiye'yi seviyorsun Türkiye'de seni seviyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    İspanya gözlemci gönderecek miş. kendileri Bask bölgesindeki seçimi yaptirmamislardi. seçilen adamları tutuklamoslardi.
    Cevapla
  • Paol 1 ay önce Şikayet Et
    Oylar diriliş Maduro Reise
    Cevapla
  • *ekrem* 1 ay önce Şikayet Et
    madura adam gibi adam işte devlet adamı oranın da c h p si kudurmuş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Umut Ünlü bir kez daha paralimpik şampiyonu!
Süper Lig devinden Sadio Mane bombası! Başkan bizzat devrede