Fransız din adamlarından Olimpiyat açılış törenine tepki

Olimpiyatlar açılış töreni, tartışmaları da beraberinde getirdi. Fransız din adamları, "törende Hristiyanlık'la dalga geçildiği" gerekçesiyle rahatsız olurken, bazı muhafazakar siyasetçiler de törene tepki gösterdi.

GİRİŞ 28.07.2024 10:08 GÜNCELLEME 28.07.2024 15:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreni Fransız din adamlarını rahatsız etti. Seremoni, Avrupalı muhafazakar siyasetçilerin de tepkisini çekti.

2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!2024 Paris Olimpiyat oyunları açılış töreninde LGBT propagandası!

Fransa Piskoposlar Konferansı'ndan yapılan açıklamada, "Tören sırasında Hristiyanlık'la dalga geçildi." denilerek bu durumdan üzüntü duyulduğu kaydedildi. Piskoposların ortak açıklamasında, "Tüm dünyadaki Hristiyanların bazı sahnelerdeki aşırılıklardan incindiğini düşünüyoruz. Olimpiyat kutlamalarının birkaç sanatçının ideolojik önyargılarından fazlası olduğunun anlaşılmasını bekliyoruz." ifadeleri yer aldı. Açıklamaya, Katolik Kilisesi tarafından finanse edilen "Holy Games" adlı spor programı da destek verdi.

Paris Olimpiyatları'nın açılışı tepki topladı: Küstah alaycılıkParis Olimpiyatları'nın açılışı tepki topladı: Küstah alaycılık

Bazı muhafazakar ve aşırı sağcı politikacılar da töreni eleştirdi. Aşırı sağcı Fransız siyasetçi Marion Marechal sosyal medya platformu X'te, "Tüm dünyada açılış törenini izleyen ve drag queen'li Son Akşam Yemeği parodisinden rahatsız olan Hristiyanlar bilin ki; bu Fransa'nın değil, solcu bir azınlığın sesi." diye yazdı. Fransız aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi törenleri "Fransız kültürünün yağmalanması." diye niteledi.Fransız aşırı sol parti Boyun Eğmeyen Fransa'nın (LFI) kurucu lideri Jean-Luc Melenchon ise, 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninde Hz. İsa'yı konu alan "Son Akşam Yemeği" tablosunun "drag queen" (kadın kıyafeti giyip makyaj yapan erkek) performansıyla canlandırılmasını, "alay edilmesinden hoşlanmadım" sözleriyle eleştirdi.

LGBT propagandasına izin var başörtüye yok!LGBT propagandasına izin var başörtüye yok!

Gösteri, Fransız oyuncu ve sanat yönetmeni Thomas Jolly tarafından tasarlandı. Tören sonrası düzenlediği basın toplantısında, rahatsızlık verici ya da şoke edici bir gösteri amaçlamadığını söyleyen Jolly, "Dün gece Cumhuriyet değerleri olan hoşgörü ve kapsayıcılık hakkındaydı" dedi. Jolly, "Fransa'da nasıl isterseniz sevebilirsiniz. İnanıp inanmama hakkınız var" diye konuştu.

 Macaristan Başbakanı Orban'dan Olimpiyat eleştirisi: Batı’da ahlak kalmadı! Macaristan Başbakanı Orban'dan Olimpiyat eleştirisi: Batı’da ahlak kalmadı!

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 18
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    laiklik elden gdiyeah
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 1 ay önce Şikayet Et
    Avrupalı hristiyanlar galiba AB projesi adı altında Masonik Kabbalacı satanistler tarafından ele geçirildiklerini bilmiyorlar.. Ekonomik refah onlara bunu unutturdu, zaten ekonomik refahın amaçlarından biride masonların rahat rahat dini yok etme gayesine hizmettir.
    Cevapla
  • Ertugrul 1 ay önce Şikayet Et
    bizim seküler kesim hristiyanlıkla dalga geçildiği için ses çıkartır.
    Cevapla
  • alben 1 ay önce Şikayet Et
    yahudi sionist oyunlari
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    sahi Fransa'da jaç hristiyan var?? hepiniz ateistsin zaten. laiklik adı altında ateizm pompaladılar yıllardır. biz de de aynısını yapmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika... Terör örgütüne soğuk duş! MSB ağır darbeyi vurdu
Ayşenur Eygi'nin cenazesi Türkiye'ye getirilecek: Dışişleri'nden açıklama