Paşinyan, Türkiye sınırında: 1 milyar dram'a mal oldu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Armavir Bölgesi'ne yaptığı ziyarette, sınırın Ermenistan tarafındaki Margara Sınır Kapısı'nı gezdi. Paşinyan, sınır kapısının yaklaşık 2 milyon 600 bin dolar'lık bir projeyle modernize edildiğini kaydetti.

GİRİŞ 28.07.2024 12:07 GÜNCELLEME 28.07.2024 13:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan-Türkiye sınırındaki Margara Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

Paşinyan, Armavir Bölgesi'ne yaptığı çalışma gezisinde, bu bölgeye yapılan yatırımları inceleyerek bilgi aldı. Facebook hesabından ziyaretine dair videolar paylaşan Paşinyan, yapılan yolları, açılan altyapı ve sosyal tesisleri paylaşarak, halkla bir araya geldi.

Paşinyan ayrıca, bölgede bulunan ve Türkiye'ye açılan Margara Sınır Kapısı'nın 1 milyar dram'lık (yaklaşık 2 milyon 600 bin dolar) projeyle modernize edildiğini belirtti.

Türkiye-Ermenistan sınırı, 1993'te Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal etmesi nedeniyle kapatılmıştı. Sınır sadece, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depremlerinin ardından Şubat 2023'te iki kez, insani yardımın geçişi için açılmıştı.

Ermenistan'la Türkiye arasında varılan anlaşmaya göre, kapı ilk önce üçüncü ülke vatandaşları ile diplomatik pasaportlu kişilere açık olacak.

KAYNAK: HABER7
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    aynen öyle
    Cevapla
  • Mustafa Oguz 1 ay önce Şikayet Et
    Yağmurlu günde bir bardak su bile verilmez bu hainlere,ellerine fırsat geçsin anında sırtından bıçaklar bunlar.Kapı daima kapalı tutulmalı,Azerbaycanlı kardeşlerimize ihanet etmeyelim
    Cevapla
  • Yaren Aksofigiller 1 ay önce Şikayet Et
    Ne zaman Azerbaycan ve Türkiye ye karşı düşmanlıklarını bitirir, iyi komşuluk anlayışına dönerler ondan sonra edebi ticari siyasi ve turizm ilişkiler başlayabilir
    Cevapla
  • tamer 1 ay önce Şikayet Et
    Onlara su yok ekmek yok . Bir sürü suçsuz osmanlı halkını katleden acımasızca şu an bile fırsatını bulsalar yapar vu namussuzlar. Rum,yunan ve yahudilere acımayacaksın . Bunlar asalak yaşayan tipler
    Cevapla
  • neofly34 1 ay önce Şikayet Et
    Ermeninin huyudur zayıf anında arkadar vurur . Daha pis bir millet varsa o da yahudidir sonra rum gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TB2 ve KAAN'a övgü: Tarafsız ülkeler için hayati bir boşluğu doldurdu
ANKA-3 hedefi 12’den vurdu