İşgalci İsrail'den Lübnan'a yoğun hava saldırısı

Lübnan-İsrail sınırında karşılıklı saldırılar devam ediyor. İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'nin vurulmasının ardından, İsrail de Lübnan'ı vurdu. Sınırdaki bölgelere yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi.

GİRİŞ 28.07.2024 22:39 GÜNCELLEME 29.07.2024 09:44
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Lübnan-İsrail sınırındaki gerilim, Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems'e roket düşmesinin ardından tırmandı.

İşgalci İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinde farklı noktaları hedef aldı. Bölgedeki sınır beldeleri, İsrail İHA'ları ve savaş uçaklarıyla vuruldu.

Mecdel Şems'te 12 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından ABD'de bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu da İsrail'e erken döndü.

Beyaz Saray, Mecdel Şems'e roket düşmesi ile ilgili açıklama yaptı.
Hizbullah'ın sorumlu olduğunu iddia etti.

İsrail olayın ardından, Lübnan Hizbullah'ını sorumlu tutmuş, Hizbullah ise olayla bağlantısı olmadığını ve sadece "askeri hedeflerin" vurulduğunu duyurmuştu.

İran: İsrail'in Lübnan'a yönelik muhtemel saldırısı öngörülemeyen sonuçlara yol açarİran: İsrail'in Lübnan'a yönelik muhtemel saldırısı öngörülemeyen sonuçlara yol açar

BM'den Golan Tepeleri saldırısı uyarısıBM'den Golan Tepeleri saldırısı uyarısı

İsrailli Bakan: Hizbullah ile topyekun savaş kapıdaİsrailli Bakan: Hizbullah ile topyekun savaş kapıda

Golan'a roketli saldırı: Netanyahu'dan ilk açıklamaGolan'a roketli saldırı: Netanyahu'dan ilk açıklama

KAYNAK: TRT HABER

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • Ali Veli 1 ay önce Şikayet Et
    Bir ülke, bir diğer ülkeye nasıl bu kadar kolay saldırabiliyor. Türkiye, "Zeytin Dalı" ve "Fırat Kalkanı" operasyonlarını başlattığı için, uluslararası ambargolara maruz kalmıştı. israil terör örgütüne kimse bir şey demiyor. Uluslararası yaptırımlar nerede?
    Cevapla
  • karakartal 1 ay önce Şikayet Et
    Ben burada danışıklı dövüş olduğunu düşünüyorum(Filistin de, Lübnan da satılık adam çok demek ki Müslüman görünüm lü Siyonist) amaç Müslümanları parça parça yok etmek bunu da hiçbir İSRAİL li yi öldürmeyecek bombalama eylemleri yaparak İSRAİL i galeyana getirip müslümanları ,kendimi savunuyorum ayağıyla öldürmek.
    Cevapla
  • Samsun 1 ay önce Şikayet Et
    Herzaman tedbirli olmak gerek ciban desilmeye basladi eger turkiyeyi savasin icine cekerseler sasmayin zaten bunu planlari bu ufak catismalar allah yardimcimiz olsun demek yetmiyor yetseydi gazede okadar insan katledemezdiler biz tedbirimizi alalim gerisi allaha kalmis
    Cevapla
  • Samsun 1 ay önce Şikayet Et
    Seyirci kalmayin islamcilar yakinda turkiyeyede ermenistan tarafindan ve israil tarafindan yunan tarafindan gekirse savas sasmayin lubnanin niye kendini ssvunacak gucuk bunca yildir denizlerde sefa surdu musluman ulkeler simdidide namusumuzu koriyemicek dereceye dustuk allah yardimcimiz olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Anca havadan saldırırsın zaten korkak mahlukat yiyorsa karadan da saldırsana asker çıkarsana korkaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan’da ikinci şok saldırı! Patlatılan ICOM marka telsizlerle ilgili Türkiye detayı
Son dakika: Lübnan'da yeni siber saldırı! Bu kez telsizleri patlatıldı