ABD'den Türk SİHA'larını vurmak için yeni adım

ABD, Suriye ve Irak'ta faaliyetini sürdüren PKK'ya destek veriyor. PKK'lı teröristleri Türk SİHA'larından korumak için Suriye'ye hava savunma sistemleri sevk eden ABD, SİHA'ları havada imha etmek için de örgüte kamikaze İHA'lar verdi.

GİRİŞ 29.07.2024 06:32 GÜNCELLEME 29.07.2024 08:46
Bu Habere 273 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kamplarından kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olan teröristler itiraflarında ABD'nin örgüte verdiği desteği bir kez daha ortaya koydu. Örgüte yüzlerce TIR'lık silah ve mühimmat veren ABD, Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarıyla ürettiği, terör operasyonlarının baş aktörü haline gelen İHA ve SİHA'ları durdurmak için örgüte desteğini sürdürüyor. Suriye'de PKK'lı teröristlere Skorsky, Couger ve silahlı helikopter kullanımı ve bakımı eğitimi veren ABD, bir yandan da örgüte kilometrelerce yüksekliğe çıkabilen yeni kamikaze İHA'lar verdi.

HAVADA VURMA PLANI YAPIYORLAR

Süreçle ilgili itiraflarda bulunan teröristler, Türk İHA ve SİHA'larını hedef almak için ABD kontrolünde geliştirilen kamikaze İHA'ların, bölgedeki teröristlerce hazırlanıp üs bölgesine giden teröristlere teslim edildiği bilgisini paylaştı. Kilometrelerce yüksekliğe çıkabilen İHA'ların havada bulunan İHA/SİHA'ya çarparak düşürülmeye çalıştığına da dikkati çekti. ABD'nin, PKK'ya Türk İHA ve SİHA'larını görebilmek için insansız keşif dronları verdiğini de itiraf edildi.

İHA'LARA EL BOMBASI SABİTLİYORLAR

İtirafçı teröristler, ABD'nin Haseke'deki üssünde eğitim aldıklarını belirterek, kendilerine ABD askerlerince teknik cihazlarla ilgili eğitim verildiğini söyledi. TSK'nın üs bölgelerine yapılan bombalı drone saldırılarında kullandıkları dronları nasıl hazırladıklarını da anlatan itirafçı teröristler, "Model uçak ve dronların altına bomba atar, havan ve el bombası sabitleniyor. Hazırlanan bomba yüklü dron ve model uçaklar PKK’lı teröristlere teslim ediliyor." dedi. Teröristlerin itiraflarında, Fransa ve ABD'nin Suriye'de YPG'ye ortak eğitim verdiği bir kampa da dikkat çekildi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 273
  • bunlar 1 ay önce Şikayet Et
    kahrolası abd, elbet yok olacaksın. esad denen vasıfsız, ülkene abd , pkk çökmüş her türlü pisliği yapıyor, sen Türkler çıksın diyorsun...
    Cevapla
  • Han 1 ay önce Şikayet Et
    Envantere bildirilmeyen yeni silahlarımızı deneme fırsatı doğdu,vuralım PKK'ya silah gönderen ezikleri ,açıkca suç işliyorlar zira !!!!
    Cevapla
  • bülent duman 1 ay önce Şikayet Et
    adi mahluklar 50 km.içieri girmek lazım
    Cevapla
  • Malatyali 1 ay önce Şikayet Et
    Tsk o depolari biliyordur ama fazla bekletilmeden imha edilmesi gerekir,mit çok iyi çalışıyor,o hedeflerin acilen imha edilmesi lazim o amerikan silahlari imha edildikce abd yede darbe vuruyoruz,
    Cevapla
  • 6596 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkemizde o kadar hain varki dağlarda bittiler ama ülke içinde çoğaldılar ihanet edenler bu ülkeyeyi begenmiyenler bir şekilde def edilmeli çok yüz verdiniz çok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiryakos Miçotakis 'Türkiye' gerçeğini itiraf etti!
8 yaşındaki Narin Güran 19 gün sonra bulundu! DNA'sının bulunduğu otomobil görüntülendi