Arjantinli lider Milei'den Maduro'ya karşı darbe çağrısı yaptı

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Venezuela'daki seçimleri mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kazandığının açıklanmasının ardından sonuca sert bir dille karşı çıkarak darbe çağrısında bulundu.

GİRİŞ 29.07.2024 13:55 GÜNCELLEME 29.07.2024 17:19
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

 Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei, Venezuela'daki seçimleri mevcut Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kazandığının açıklanmasının ardından sonuca sert bir dille karşı çıkarak darbe çağrısında bulundu.

Milei, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Maduro'yu "diktatör" olarak itham etti.

Seçim sonucu verilerinin Maduro'nun yenilgisini gösterdiğini iddia eden Milei, halkın "komünist diktatör rejimini sonlandırdığını" savundu.

SİLAHLI KUVVETLERE SESLENDİ

Milei, açık bir dille Venezuela'da darbe çağrısında bulunarak, "Arjantin, Silahlı Kuvvetlerin bu sefer demokrasi ve halk iradesini savunacağını umuyor." ifadesini kullandı.

Arjantin'de çekişmeli geçen devlet başkanlığı seçimini Kasım 2023'te büyük farkla kazanan aşırı sağcı Milei, Aralık 2023'te göreve başlamıştı.

 

Venezuela'da seçimi kazanan isim açıklandı! Maduro'un kaybedeceği konuşuluyorduVenezuela'da seçimi kazanan isim açıklandı! Maduro'un kaybedeceği konuşuluyordu

Maduro: Dünyadaki en sağlam seçim sistemine sahibizMaduro: Dünyadaki en sağlam seçim sistemine sahibiz

Venezuela'da son dakika gelişmesi! Maduro izin vermedi! Uçaktan indilerVenezuela'da son dakika gelişmesi! Maduro izin vermedi! Uçaktan indiler

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 89
  • Atilla Han 1 ay önce Şikayet Et
    Maduro sahip çıkılması lazım Maduro bizimdir.
    Cevapla
  • Vatan Daş 1 ay önce Şikayet Et
    Ne hikmetse bu şarlatan da kendi ülkesinde aşırı sağcı biliniyor ama köken olarak Arjantili/Hispanik değil yahudi ve militan siyonist. Aynen Holandadaki wilders, Ukraynadaki Zelensky bizdeki ümit gibi. Tıynetlerinin gereği her ülkede bozgunculuk yapıyorlar.
    Cevapla
  • ahmet 1 ay önce Şikayet Et
    ingilizler yatagından seni alıyordu şimdi ingilizin uşaklığını mı yapıyon maduro dan sana ne sen kimsin senin kıçın açıkta henüz
    Cevapla
  • No 64 1 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun sana madoru
    Cevapla
  • bekir 1 ay önce Şikayet Et
    arjantin lideri yahudi değilmiyidi.kipalı resmi var. darbe yaptırmak gelenekleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Kurum: Depreme dayanıklı, Avrupa’nın en güçlü adliye saraylarını inşa ediyoruz
Protokol tartışması! Kılıçdaroğlu ‘yok’ dedi Özdağ ‘inanılır gibi değil’