Hassas güdümlü füzeler konuşlandırıldı! Gerginlik zirvede

İsrail ile artan gerginlik sonrası Hizbullah’ın akıllı hassas güdümlü füzelerini konuşlandırmaya başladığı belirtildi.

GİRİŞ 29.07.2024 18:07 GÜNCELLEME 29.07.2024 18:57
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İsmi açıklanmayan bir Hizbullah yetkilisi yaptığı açıklamada, Hizbullah’ın tutumunun değişmediğini ve İsrail ile tam kapsamlı bir savaşı istemediklerini ancak “savaş çıkarsa sınırsızca savaşacaklarını” söyledi.

Yetkili, Hizbullah'ın pazar gününden bu yana ihtiyaç halinde kullanmak üzere bazı akıllı hassas güdümlü füzelerini konuşlandırmaya başladığını dile getirdi.

MECDEL ŞEMS SALDIRISI

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybettiği, 17'si ağır 35 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda" roketin, Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu açıklamıştı.

Lübnan Hizbullahı ise saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiği iddialarını yalanlayarak, "olayla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığını" bildirmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İsrail, bu ölümcül saldırıyı bir kenara not etmeyecek. Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek." ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Akıncı 1 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle kendileri yada dostları yapmıştır.
    Cevapla
  • alper 1 ay önce Şikayet Et
    piyonlar saldırıyor gibi yapıyor israil işgale bahane edip işgal ediyor hala bunun farkında değil halkta. adım adım büyük israil projesini hayata geçiriyor
    Cevapla
  • vatan1 1 ay önce Şikayet Et
    buda iran israil abd nin bir oyunudur artık Müslümanlar uyanmalı ırak gitti süriye gitti libya yemen ateşte sıra mısır ve sudi arabistanda
    Cevapla
  • Güzel insan 1 ay önce Şikayet Et
    İsrail kendi kendine senaryo yazıp oynuyor..Eyyyy müslümanım diye gecinen ülkeler; müslümanlığımızı artık sorgulamanın zamanı geldi
    Cevapla
  • Yahya 1 ay önce Şikayet Et
    Hizbullah'a selam direnişe devam , İsrail'e bir cephe daha açılsın , ümmet dört bir yandan zalim ziyonistleri geldiği yere geri göndersjn , işgalci israel paramparça olsun , bitsin , yerle yeksan olsun kâfirler....yaşasın ümmet dayanışması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filip Kostic resmen Fenerbahçe'de!
8 yaşındaki Narin Güran 19 gün sonra bulundu! DNA'sının bulunduğu otomobil görüntülendi